Kilpailun kaipuuseen saatiin helpotusta Pirkkahallin uumenissa – ”Vähän musiikkia ja starttipistoolin paukahduksia, tätä on odotettu” - Urheilullista - Aamulehti

Kilpailun kaipuuseen saatiin helpotusta Pirkkahallin uumenissa – ”Vähän musiikkia ja starttipistoolin paukahduksia, tätä on odotettu”

Tampereen Pyrinnön Joel Turkka (toinen vas.) tikkasi miesten 60 metrin voittajaksi Pirkkahallissa ajalla 7,06.­

21.2. 13:01

Yleisurheilu

Pirkanmaan avoimet nuorten hallikisat ovat keränneet vuosia 250–300 innokasta osallistujaa ympäri eteläisen Suomen, mutta tällä kertaa mittelöt olivat tiukkojen rajoitusten johdosta tarjolla vain Hämeen seudun urheilijoille, lukuun ottamatta maajoukkuetason kilpailijoita.

Rajatusta lajivalikoimasta löytyi 17-vuotiaiden sarjoista ylöspäin juoksuja 60:n, 300:n ja 800 metrin matkoilla sekä pituushyppyä. Urheilijoiden, valmentajien ja järjestäjien keskellä saattoi aistia kahtia jakautuneen tunnelman, toki nautinnon kisaamaan pääsystä, mutta myös kasvavan malttamattomuuden poikkeusolojen helpottumisesta.

Tampereen Urheilijat -38 oli kuitenkin panostanut erityisen tarkasti turvajärjestelyihin voimassa olevat rajoitukset ja poikkeuslupasäännöt huomioiden.

Maalikameraa kisatoimistossa tarkkaillut valmentaja Mika Pelto summasi, että hallikausi pääsi alkamaan myöhään ja tulisi loppumaan aikaisin.

Samoissa tuumissa oli Kenttäurheilijat-58:n Hilla Uusimäki, yksi harvoista HämSY:n alueen ulkopuolelta tulleista urheilijoista. Uusimäelle nämä olivat ensimmäiset ja todennäköisesti viimeiset kisat tällä hallikaudella, tosin taatusti saapumisen arvoiset, sillä hän teki 300 metrillä kaikkien aikojen viidenneksitoista parhaan tuloksen ajalla 39,57.

Vantaan Kenttäurheilijat-58:n Hilla Uusimäki viiletti 300 metrillä parhaaseen tulokseensa sitten vuoden 2016.­

Ikaalisten Urheilijoiden rivejä N17-sarjassa edustaneen Carita Kivimäen osalta mittelöt sujuivat myös hienosti, ykkössija tuli 60 metriltä aikaan 7,99 sekä 300 metrin juoksussa ajalla 42,24.

N17-sarjan pituudessa Kaipolan Vireen Olivia Asikainen teki kauden kärkituloksen 5,65 metrin hypyllä, Tampereen Pyrinnön Jere Haapalainen merkkautti puolestaan 300 metrillä 17-vuotiaiden kärkiajan 36,31.

Järjestäjien osalta tunnelmat olivat tyytyväiset. Liikuntapaikkamestari Mikko Kaario kurvasi ohi kätevästi sähköpotkulaudalla ja kertoi hommien hieman lisääntyneen Pirkkahallissa tapahtuvan koronatestauksen myötä, mutta työnkuvan pysyneen kuitenkin suunnilleen samana. Lauantain urakka rullasi hänenkin näkövinkkelistään oikein hyvin.

Toimitsija Mia Lehto vietti päivän avustamassa hyppypaikalla nauttien taas urheilutapahtuman humuun pääsystä: – Vähän musiikkia ja starttipistoolin paukahduksia, tätä on odotettu, hihkui Mia.

Yksi asia yhdistää urheilijoita, valmennusta, toimitsijapuolta sekä liikuntapaikkajärjestäjiä: koronarokotteita näissä piireissä kaivataan kuin kultamitalia kaulaan. Pellon, Uusimäen, Kaarion ja Lehdon vastaus kysyttäessä on aivan selvä, rokote otetaan kun se kohdalle tarjoutuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?