Kärkikamppailu komeasti tupsukorvien nimiin – Ilves nousi U16-nuorten piikkipaikalle, Tappara toisena - Urheilullista - Aamulehti

Kärkikamppailu komeasti tupsukorvien nimiin – Ilves nousi U16-nuorten piikkipaikalle, Tappara toisena

Leevi Pelkosen (vas.), Nemo Pajulan ja maalivahti Jimi Kuivilan Ilves oli liian kova vastus Onni Tuomaalan Kärpille viime sunnuntaina Kaukajärvellä.

19.11.2020 21:36

Jääkiekko

U16-nuorten SM-karsintasarjan ykköslohkon kärkikaksikkona komeilevat nyt tupsukorvat ja kirvesrinnat.

Ilves aloitti viime viikonlopun kotituplansa murskaamalla jumbojoukkue Kärpät Akatemian lauantaina 12–4 ja jatkoi oululaisten kurittamista kaatamalla ykköslohkon piikkipaikkaa ennen sunnuntain koitosta pitäneet Kärppien pelurit lukemin 5–2.

Ilves oli rautaa lohkon kiihkeässä kärkikamppailussa viilettäen 3–0-johtoon toisen erän päätteeksi. Kolmannessa erässä Kärpät tuli kahdesti kahden maalin päähän, mutta isännät iskivät viidennen ja viimeisen niittinsä tyhjään verkkoon ajassa 58.59.

Pistepörssin ykkösenä saalistava Benjamin Rautiainen keräsi tällä kertaa tehot 2+1, Ilveksen taiturin kokonaissaldo on nyt 20+29=49.

Tappara joutui puolestaan taipumaan TPS:lle Impivaarassa lauantaina luvuin 6–8, mutta paikkasi tilanteen seuraavana päivänä viemällä Ässiä vieraissa maalein 7–3.

Pistepörssin kakkosena tehoilla 13+30=43 kärkkyvä kirvesrintojen Konsta Helenius nappasi Porissa potin 1+2.

Valta vaihtui siis sarjan kärjessä, kun tupsukorvilla on nyt 18 ottelun jälkeen kasassa 43, Tapparalla 42 ja Kärpillä 41 pistettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: