Turkulaisten porukka rikkoi Lempon muhkean kotiputken – "Ei vaan voi kärkipelissä tehdä näin paljoa virheitä"

Einari Koiviston (oik.) TuTo kukisti Saku Tuomivaaran ja Sten Kruudan (6) Lempon miesten ykkössarjan kamppailussa erin 3–1.

12.11.2020 20:42

Lentopallo

Jos jollekin pitää Hakkarissa hävitä, niin sitten TuTolle. Lempo-Volleyn kotihistoria ykkössarjan runkosarjassa on komea, sillä joukkue pääsi juhlimaan voittoa 14 kertaa peräkkäin, kunnes vieraaksi tuli valkoinen bussi Turusta täynnä kivikovia pelimiehiä.

Tällä kertaa Lempo joutui taipumaan luvuin 1–3 (19–25, 25–14, 14–25, 20–25). Osaselityskin Lempäälän miesten tappiolle löytyy ja se seisoo tilastoissa: isännille merkittiin virheitä 28, vierailijoille 13.

– Ei vaan voi kärkipelissä tehdä näin paljoa virheitä. Tai voi, mutta silloin ei voi voittaa, kuului nykyisen nokialaisen ja lempolaisen eli Tomi Rumpusen viiltävä analyysi.

Koiviston Einari oli ottelun MVP. Kova luu, häntä ei saatu kuriin, myönsi Lempon kakkosluotsi Marko Laakso.

Koivisto on sama kaveri, joka pelasi LeKissä kolmisen vuotta sitten Iskun farmimiehenä ja autteli kauden lopussa lempääläisiä. Nyt Einari opiskelee kauppaa Turussa ja edustaa TuToa tehden lauantaina hurjan saldon 22/+19.

– Hyvä lisä meille, hän on liki virheetön, lyö yläkäsiin eli on vaikea torjuttava, kehui TuTon joukkueenjohtaja Marko Eko Koivistoa.

Toiseen erään osuivat Lempon parhaat hetket. Syöttö puri ja puolustus Jyri Niemen liberoinnin innoittamana kaivoi tiukkoja palloja peliin.

Tuomas Sillanpää aloitti taiston mahtavasti (20/+9), koitoksen edetessä tuttu pajavasara Kasper Pennanen (17/+9) alkoi painaa viistoon ja viivalle kaameita lyöntejä. Isännät rallattivat ylivertaiseen erävoittoon ja kaikki povasivat pitkää vääntöä.

No, hirmupitkää ei tullut, sillä seuraavassa kahdessa erässä TuTo Ossi Rumpusen, Einari Koiviston sekä Tuomas Siirilän johdolla tuli, meni ja vei potin mukanaan.

Konkaripassari, rapea nelikymppinen Jani Puputti oli myös mainio, vaikka torjunnassa häntä Lempon junnupassari Saku Tuomivaara oivallisesti hakikin.

Kolmannessa erässä sentterit Tuomas Koppanen ja Sten Kruuda ottivat verbaalisesti yhteen, sekin todisti että tosissaan oltiin. Koppasen suu kävi loppuun asti, tuskin Kruudakaan ihan ääneti oli. Toki tämäkin kuuluu pelaamiseen.

Turkulaiset pitävät sarjan piikkipaikkaa puhtaalla pelillä vailla pistemenetyksiä, Lempo vaanii hyvänä kakkosena kaksi pinnaa kärkeä perässä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut