Historiallinen mestaruus täydensi Ilveksen komean värisuoran – Tampereelle kultaa 62 vuoden tauon jälkeen - Urheilullista - Aamulehti

Historiallinen mestaruus täydensi Ilveksen komean värisuoran – Tampereelle kultaa 62 vuoden tauon jälkeen

Ilveksen joukkue varmisti P20-ikäluokan Suomen mestaruuden murskaamalla KuPS:n kauden päätöksessä maalein 6–1.­

17.10.2020 11:05

Jalkapallo

Kaudella 2018 tupsukorvat saavuttivat P20-ikäluokan SM-sarjan hopeaa ja syksyllä 2019 pronssia. Viime lauantaina 10. lokakuuta Ilveksen oli puolestaan aika juhlia kultamitalit kaulassa, kun mestaruus varmistui Kuopion Palloseuran kaadolla selvin 6–1-lukemin.

Melkoisen virstanpylvään Ilveksen juniorit samalla tavoittivat, sillä tämä on seuralle A-poikien ensimmäinen Suomen mestaruus koskaan ja ensimmäinen tamperelainen kulta sitten vuoden 1958, jolloin ykköseksi ylsi TKT.

– Yllättävänkin paljon ihmisiä on meidän saavutus kiinnostanut, onnitteluja on sadellut joka puolelta. En ollut ajatellutkaan, kuinka iso juttu tämä on Tampereella, kertoi Ilveksen valmentaja Miikka Kajander.

– Kyllä täytyy olla tyytyväinen saada positiivista näkyvyyttä aikana, jona kellään ei ole ollut helppoa. Kaupunki on jopa kutsunut joukkueen Raatihuoneelle kahvittelemaan.

Ratkaisevia hetkiä mestaruustaistelun kannalta koettiin syyskuun alkupuoliskolla, kun tupsukorvien pahin vastustaja Atlantis taipui kahdesti peräkkäin 2–3-tappioon, ensin HJK:lle, sitten FC Interille.

Elokuun loppupuolella tamperelaiset taas saivat kaksi kertaa niukasti takkiinsa, ja tuolloin kulta näytti karkaavan muiden kaulaan. Jatkossa Ilves kuitenkin piristyi ja Atlantis notkahti kohtalokkaasti.

– Meillä oli kauden aikana hyviä ja huonoja hetkiä. Tuossa vaiheessa näytti hetken hankalalta, mutta kas kummaa, pari kierrosta myöhemmin kaikki oli kääntynyt päälaelleen, kertasi Kajander.

Kauden loppusuoralla keltapaidat saalistivat viisi täyttä pottia putkeen ja ottivat sarjavoiton kolmen pisteen erolla hopeajoukkue Atlantikseen. Pronssimitalit nappasi HJK neljän pisteen päässä piikkipaikasta.

– Hyvältä tuntuu erityisesti poikien puolesta, he saivat ahkerasta työstään komean palkinnon. Tämä oli monelle pelaajalle ainutlaatuinen tilaisuus saada värisuora kasaan ja pojat hoitivat homman hienosti maaliin asti, voitto oli omissa käsissä ja siitä ei jäänyt kahta sanaa, iloitsi Kajander.

Leo Kyllösen keltapaidat saalistivat tärkeän potin syksyn toiseksi viimeisellä kierroksella kaatamalla Kalle Koskelan Hongan 5–1.­

Tupsukorvien luotsin mukaan mestaruuden vei hyvähenkinen ja urheilullinen ryhmä, jossa kaikki tulevat toimeen toistensa kanssa ja voivat hyvin. Vaatimustaso on korkealla ja töitä tehdään tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa.

– Henkisesti todella vahva porukka. Vaikka peli ei välillä kulkenutkaan niin täydellisesti, kerättiin silti pinnat kotiin. Nämä ovat sitoutuneita, tunnollisia ja fiksuja jätkiä, joille on odotettavissa menestystä tulevinakin vuosina.

– Täytyy olla ylpeä ja kiitollinen, että olen saanut olla matkalla mukana. Tähän meikäläisen on myös hyvä lopettaa ja kannustaa ensi kaudella sitten katsomon puolella, päätti valmentaja Kajander.

Tamperelaisista seuroista A-poikien Suomen mestaruuteen ovat nousseet TPV 1946, TKT tuplasti kausina 1956 ja 1958, TaPa 1957 sekä Ilves nyt 2020, siis mittavan 62 vuoden tauon jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?