Pirkanmaan nuoret iskevät nyt Mailajuniorien riveissä – tyttöjen Superpesis käynnistyy 13. kesäkuuta

Hämeenkyrön Räpsä juhli historiallista mitalia viime syksynä kaatamalla Muhoksen Pallo-Salamat pronssisarjassa voitoin 2–0.

6.6.2020 13:49

Pesäpallo

Hämeenkyrön Räpsän B-nuoret voittivat seurahistorian ensimmäisen tyttöjen Superpesiksen ulkokenttien mitalin, pronssin 2019. Tuon saavutuksen jälkeen kävi, kuten usein juniorikokoonpanoille käy – Räpsä hajosi eri suuntiin.

Vuonna 2000 syntyneiden ikäluokka jatkoi aikuisten sarjoihin ja nopeasti oltiin tilanteessa, että Hämeenkyrössä ei ollut riittävästi pelaajia oman B-tyttöjen joukkueen kasaamiseen.

Tälle kaudelle alueelta löytyi uudentyyppinen malli toimia. Perinteiset junioriseurat Kankaanpään Mailajuniorit, Hämeenkyrön Räpsä ja Ruoveden Pirkat muodostivat yhteisen joukkueen Mailajuniorien alle.

Treenit tapahtuvat käytännössä siten, että tytöt tekevät arjen harjoittelunsa omissa seuroissaan ja kokoonpano on enemmän Superpesiksen pelien kautta yhteen hitsautuva ryhmä.

Varsinkin korona-aikana yksilöiden harjoittelu on korostunut ja yhteiset kokoontumiset keskittyvät enimmäkseen pelitaktiikan ja hengen luomiseen.

Tilanne on monissa B-nuorten joukkueissa vastaava, kun osa ikäluokan pelaajista on jo naisten Superpesiksen arkiharjoittelussa mukana. Mailajuniorien uunituoreen ryhmän edustajista kaikki pelaavat lisäksi eri aikuisten sarjoja ja muutamat myös C-ikäisten SM-sarjaa.

Kankaanpään Mailajuniorit on tyttöjen Superpesiksen kaudella 2020 erittäin iskukykyinen ja valmis haastamaan lauantaina 13. kesäkuuta alkavan sarjan ennakkosuosikit.

Aika näyttää, taistellaanko alueella mitaleista, varmaa kuitenkin on, että katsojat pääsevät jännittämään otteluita sekä Kankaanpäässä, Hämeenkyrössä että Ruovedellä. Pääasiallinen kotikenttä on Kankaanpää.

Yhteistyöjoukkueessa nähdään Mailajunioreista Tiia Peltonen, Janette Niemi, Ella Latva-Panula, Oona Pasori, Tea Santahuhta, Janette Mäkelä, Ninni Ryödi ja Jade Vartiamäki, Räpsästä Vilja Ahola, Aurora Frantsila, Jemina Mäkinen, Amanda Frantsila ja Josefiina Räikkä sekä Pirkoista Venla Manninen, Pihla Alanen ja Jasmin Viitanen.

Valmentajina luotsaavat Lauri Uurasjärvi sekä Jyrki Pellonperä, joukkueenjohtajana toimii Sarianna Pasori.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut