Kiekkojunnujen syksyn taso pysyy kovana viilauksista huolimatta – "Nyt mennään otteluohjelmia odotellessa" - Urheilullista - Aamulehti

Kiekkojunnujen syksyn taso pysyy kovana viilauksista huolimatta – "Nyt mennään otteluohjelmia odotellessa"

Tappara tavoitteli maaliskuussa paikkaa C-nuorten SM-runkosarjan kuuden parhaan sakkiin, Ilves pyrki puolestaan pois jumbosijalta. Korona kuitenkin nollasi tilanteen.

22.5.2020 17:33

Jääkiekko

U16-poikien SM-alkusarjan pelaamistavan muutoksen myötä kollektiiviset matkakustannukset pienenevät ja syyskauden otteluiden kokonaismäärä vähenee 30:stä 26:een.

Yhdentoista joukkueen ykköslohkossa taistelevat HPK, Ilves, JYP, K-Espoo Challenger, Kärpät, Kärpät Akatemia, Sport, Tappara, TPS, Ässät sekä Lukko, joka sai paikan alkusarjaan valitusmenettelyn kautta. Lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja sekä kahdessa lohkossa välisarjat.

Ilveksen C-nuorten rosteriin kuuluu 50 taituria, joten tiedossa on positiivista kilpailua pelipaikoista. Isosta ryhmästä koostetaan kaksi joukkuetta, joista toinen suuntaa Mestiksen koitoksiin. Tupsukorvat ovat urakoineet etävalmennuksessa kohti uutta kautta runsaan kuukauden, ja aloittavat varsinaisen harjoittelun kesäkuussa.

Kirvesrinnat sen sijaan ovat puurtaneet yhdessä ulkona jo noin viikon ajan, mutta mitä mieltä syksystä ja kevään ruutupalavereista on Tapparan vastuuvalmentaja Juha-Matti Vanhanen:

– Sarjan viilaus on ihan hyvä ratkaisu tähän väliin, kun niin paljon tulevasta on edelleen epäselvää. Molempiin lohkoihin riittää kuitenkin kovia joukkueita, joten taso ei putoa mihinkään eikä meidän tekeminen muutu mitenkään.

– Itse asiassa pelaajille teki varmasti hyvääkin harjoitella omin päin hetken aikaa, mutta loputtomiin sitä ei olisi jaksanut kukaan. Nyt mennään otteluohjelmia odotellessa, kommentoi Vanhanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: