Akaa Futsalille lippu ensi kauden Mestarien liigaan – "Onhan tämä meidän seuralle ja Akaan kaupungille todella iso juttu" - Urheilullista - Aamulehti

Akaa Futsalille lippu ensi kauden Mestarien liigaan – "Onhan tämä meidän seuralle ja Akaan kaupungille todella iso juttu"

Kotimaan liigaa kesken jääneellä kaudella hallinneen Akaa Futsalin Jussi Nyström (7) ja muut leijonapaidat voivat nyt huokaista helpotuksesta: palkinto kovasta työstä tuli europaikan muodossa.

29.4.2020 18:38

Futsal

Palloliiton hallitus teki viime maanantaina päätöksiä koskien futsalin pääsarjoja. Koska sarjat jäivät oleellisesti kesken eli pudotuspelejä ei päästy pelaamaan lainkaan, mitaleja ei jaeta eikä mestareita kruunata.

Liitto linjasi kuitenkin useiden muiden Euroopan maiden tapaan, että kotimaan paras kokoonpano valitaan runkosarjan loppusijoitusten perusteella. Miesten Futsal-liigaa sen ensimmäiseltä kierrokselta kevään pysähtymiseen asti johtanut Akaa Futsal saa näin kunnian edustaa Suomea Euroopan kentillä ensi kaudella.

Mestareiden liigan karsintakierros on pelattu perinteisesti elokuun lopussa, mutta kilpailukalenteri saattaa muuttua kaikissa UEFA:n tapahtumissa. Akaa Futsalin puheenjohtaja Tero Kivistö otti europaikan joka tapauksessa tyytyväisenä vastaan:

– Onhan tämä meidän seuralle ja Akaan kaupungille ylipäätään todella iso juttu. Mielellämme olisimme napanneet mestaruuden kentän puolella, mutta ei tilanne siitä voivottelemalla parane, Kivistö kommentoi tiistaiaamuna.

– Mielestämme olimme kauden paras joukkue ja lähdemme tietysti suurella innokkuudella Mestarien liigaan. Nyt toivotaan, että koronasta huolimatta ensi kausi pääsisi alkamaan enemmän tai vähemmän normaalisti.

Palloliitto linjasi samalla, että koska sekä liigasta putoajien että Ykkösestä nousevien tilanne oli keskeytyshetkellä auki, miesten liigassa pelaa tulevalla kaudella poikkeuksellisesti 14 joukkuetta.

Määrän kasvu kahdella tarkoittaa myös sitä, että putoamisuhan alla ollut Ilves sai pitää sarjapaikkansa. PJK puolestaan nousee Ykkösestä takaisin liigaan, koronan takia ilman karsintoja. Pirkanmaan edustus on vahvaa, kun myös Valkeakosken Mad Max sekä PP-70 jatkavat Futsal-liigassa.

Naisten liigassa ensi kausi sekä kaudet siitä eteenpäin pelataan kymmenen sijaan 12 joukkueen voimin. Tämä muutos on tosin ollut suunnitelmissa muutenkin lähivuosille.

Pirkanmaalaisittain vahvuus pysyy samana, liigataistoissa nähdään tuttuun tapaan Tampereen Ilves, Ylöjärven Ilves sekä tamperelainen ACE.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: