Ilveksen pojat vaarassa pudota Ykkösen peleihin – "Onhan tässä maksettu nuoren kokoonpanon kustannuksella oppirahoja" - Urheilullista - Aamulehti

Ilveksen pojat vaarassa pudota Ykkösen peleihin – "Onhan tässä maksettu nuoren kokoonpanon kustannuksella oppirahoja"

Viime syksynä Noel Hasan Ilves päätyi B-junioreiden SM-sarjassa kahdeksannelle sijalle, nyt keltapaidat ovat pienessä pinteessä kauden alkutaipaleella.

24.4.2020 19:44

Jalkapallo

Tupsukorvien B-pojat ovat ajautuneet tiukkaan paikkaan kevään SM-karsinnoissa. Tällä hetkellä B-lohkon alemmassa keskikastissa 7. sijalla majailevalla Ilveksellä on pelaamatta vielä kolme kotiottelua. Selvää on, että pisteitä pitää alkaa ropisemaan, mikäli joukkue tahtoo raivata tiensä P17-ikäluokan SM-sarjaan.

Koronaviruksen takia keskeytetyssä karsinnassa on todella kutkuttava tilanne, sillä varsinkin sarjataulukon puolivälistä alaspäin erot ovat pisteiden suhteen marginaalisen pieniä ja useilla kokoonpanoilla on mahdollisuus murtautua joko suoraan SM-taistoihin tai päästä sinne jatkokarsinnan kautta sijoilta 5–6.

Ainoastaan kärkikaksikkona tasapisteissä komeilevat OLS ja RoPS voinevat jo hengittää hieman rauhallisemmin. Lohkon neljä viimeisintä jatkavat kauttaan siis porrasta alemmalla tasolla.

Ilveksen päävalmentaja Juha-Pekka Berg suhtautuu tilanteeseen edelleen luottavaisesti. Alkuvuoden hienosti sujuneet harjoitusottelut näyttivät, mihin keltapaidat pystyvät.

– Onhan tässä hieman maksettu nuoren kokoonpanon kustannuksella oppirahoja. Meillä on taitavia, useita junioreiden maajoukkueissakin vakuuttaneita yksilöitä sisältävä erittäin motivoitunut pelaaja-aines.

– Olemme kuitenkin esiintyneet karsintasarjassa ajoittain varsin kypsymättömästi, mikä on näkynyt muun muassa meille tehdyissä runsaissa erikoistilannemaaleissa ja tietynlaisessa tavassa käsitellä paineita pelin kriittisillä hetkillä. Olemme silti koko ajan oppineet uutta ja käsittelemään myös näitä asioita, toteaa Berg.

– Tällä hetkellä pelaajat treenaavat omatoimiohjelmiensa mukaisesti ja janoavat päästä kentille. Valmentajat ovat heihin viikoittain yhteydessä. Toistaiseksi harjoittelu on sujunut mallikkaasti ja vastuuntuntoisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos