Virpi Hannukselalle mitalien voittamista tärkeämpää on oma kehitys – "Nälkä on kasvanut syödessä, haluan löytää missä rajani ovat" - Urheilullista - Aamulehti

Virpi Hannukselalle mitalien voittamista tärkeämpää on oma kehitys – "Nälkä on kasvanut syödessä, haluan löytää missä rajani ovat"

Kunto-Pirkkojen Virpi Hannuksela voitti SM-hallikisojen kultaa N45-sarjan 200 metrillä viime helmikuussa ajalla 28,83.­

4.4.2020 18:11

Yleisurheilu

Virpi Hannuksela ahkeroi teini-ikäisenä yleisurheilun parissa etenkin pituudessa sekä pikamatkoilla, kunnes opiskelu ja sen jälkeinen muu elämä veivät mennessään, eikä hän enää kilparatoja kuluttanut, lähes vuosikymmeniin. Urheilu siis jäi, ja sitä myötä katosi myös kunto.

Hannuksela hankkiutui viimein kolmekymppisenä kuntotestiin, josta irtosi rapalukemat sekä viesti, että nyt Virpi perhana herätys. Silloin herätystä ei kuitenkaan vielä tullut.

Runsaat kymmenen vuotta myöhemmin tärkeän kipinän tarjosi oma poika tekemällä äitienpäiväksi kortin, joka piti sisällään lupauksen viedä äitiä juoksulenkeille. Hiljalleen mutta varmasti Hannuksela pääsi takaisin liikkumisen rytmiin.

Isompi vaihde pamahti kuvioihin tammikuussa 2016, kun Virpi liittyi menestyksekkään tamperelaisen aikuisurheiluseuran, Kunto-Pirkkojen riveihin. Siellä tämä Kangasalan asukki löysi kaverillisen ja kannustavan ilmapiirin sekä jälleen kilpailuvietin.

Vain yhden vuoden sisällä, 2018 masters-ikäluokkien SM-kisoista syyskuun 2019 EM-mittelöihin Venetsiassa Virpin 100 metrin sileän aika parani reilulla puolella sekunnilla ja 200 metrin aika kahdella sekunnilla. Hannuksela oli 2018 satasella mastersien maailmanrankingissa 107. sijalla ja seuraavana vuonna jo sijalla 32.

– Olin Venetsiassa sadan metrin finaalissa kuudes, olen tulokseen kauhean tyytyväinen ja pidän sitä tähän mennessä kovimpana saavutuksenani, tuumaa nykyään N45-sarjassa tasoaan mittaava Hannuksela.

Virpin mukaan Kunto-Pirkoissa ihmiset ovat rentoja keskenään, eri lajeja kokeillaan rohkeasti ja uuden oppiminen on hauskaa. Hienoja piirteitä, mutta mistä muusta näin vahva henkilökohtainen kehitys kumpuaa?

– Omat ominaisuudet ovat säilyneet kaiketi kohtuullisen hyvin vuosien varrella. Treeni on ollut myös aiempaa systemaattisempaa ja olen saanut tosi hyviä neuvoja muun muassa seuratoveri Tiia Hautalalta.

Kyseessä on siis samainen Tiia Hautala, joka urakoi Sevillan MM-kisojen (1999) ja Sydneyn olympialaisten (2000) seitsenotteluissa, joten tarjolla lienee varmasti päteviä vinkkejä.

Hannuksela nappasi ensimmäisen juoksumatkojen SM-kultansa Pirkkahallissa helmikuussa, lisäksi palkintokaapista löytyy Suomen mestaruuksia vauhdittomassa pituudessa sekä korkeudessa. Muitakin mitalisijoja on ehtinyt saaliiksi kertyä.

– En oikeastaan mieti niinkään mitaleita vaan kehitystäni, se lämmittää eniten mieltä. Kun aloittaa uudelleen näin myöhään, on ihana huomata tekevänsä vielä omia ennätyksiään. Kyllä nälkä on kasvanut syödessä, haluan lisää, haluan löytää missä rajani ovat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?