Tampereen Pyrinnön riveihin siirtynyt Riikka Viiala urakoi SM-mitaleille SE-tuloksin - Urheilullista - Aamulehti

Tampereen Pyrinnön riveihin siirtynyt Riikka Viiala urakoi SM-mitaleille SE-tuloksin

Kahvakuulaurheilun kestomenestyjä Riikka Viiala kahmi Äänekoskella kolme pronssimitalia sekä yhden hopeasijan.

8.3.2020 15:24

Kahvakuulaurheilu

Kahvakuulaurheilun kilpailuvuosi käynnistyi Äänekoskella helmikuun puolella käytyjen SM-mittelöiden myötä. Tamperelainen Riikka Viiala aloitti kaksipäiväisen urakkansa amatöörisarjan long cyclessa (rinnalleveto+työntö) kahdella 16-kiloisella kuulalla. Odotusten mukaisesti sarja oli kova ja tasainen. Riikan 81 toistoa riitti hienosti hopealle.

Tapio Tuomiston valmennettava Viiala nosti seuraavaksi saman lajin mestaruussarjassa 24-kiloisilla kahvakuulilla. Epäonnistunut suoritus jäi kauas tavoitteista, mutta sijoitus oli kolmas. Hopeakamppailu olisi hyvänä päivänä ollut realistinen.

Toinen kisapäivä käynnistyi Viialan osalta vahvasti, kun hän korotti työnnössä omaa Suomen ennätystulostaan kahdella 24 kilon kuulalla 15 toistoon. Biathlonin toinen laji eli tempaus kärsi tekniikkaongelmista, mutta yhteistulos paransi jälleen aiempaa SE-tulosta. Suoritus oli viikonlopun toisen pronssin arvoinen.

Viiala huhki lisäksi biathlonin amatööreissä, jossa niin ikään työnnön SE-tulos kirjattiin uusiksi, 89 toistoon. Päivän viimeisenä nostetusta 16 kilon tempauksesta oli jo paras terä pois, mutta kohtuullisen suorituksen ansiosta yhteispisteet riittivät kisojen kolmanteen pronssisijaan.

Painoluokkien yhdistämisen myötä kaikki mainitut sarjat käytiin avoimessa luokassa, jossa 55-kiloinen Viiala oli kevyin ja painoluokkansa ykkönen.

Tampereen Pyrintöön saatiin samalla ensimmäiset kahvakuulaurheilun SM-mitalit, sillä Viiala ja Tuomisto ovat siirtyneet seuraan ensimmäisinä lajin edustajina. Kaksikon vuoden päätavoitteet ovat jälleen ulkomailla arvokilpailuissa. EM-mitaleista taistellaan toukokuussa Pariisissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: