Pyrinnön pojat tyrmäsivät viime kauden finaaliparinsa – myös seuran tytöt ja naiset komeilevat kärjessä puhtaalla pelillä - Urheilullista - Aamulehti

Pyrinnön pojat tyrmäsivät viime kauden finaaliparinsa – myös seuran tytöt ja naiset komeilevat kärjessä puhtaalla pelillä

U17-poikien SM-sarjan sunnuntaisessa kamppailussa Keravan poikia vastaan Pyrinnöltä erottui puolustuksessa ja hyökkäyksessä onnistunut Brunel Madzou (35).

13.11.2019 22:49

Koripallo

Pyrintö jatkaa viiden pelin jälkeen voittamattomana alle 17-vuotiaiden poikien SM-taistoissa. Tammelan koulun parketilla sunnuntaina vastaan asettuneesta Keravan Kori-80:stä ei ollut sarjajohtajan haastajaksi, sillä isännät veivät koitoksen tylyin luvuin 98–64.

Viime keväänä U16-ikäluokan SM-finaaleissa kohdanneiden kokoonpanojen välinen ero kasvoi yllättävän suureksi, kun Pyrintö aloitti ottelun peräkkäisillä onnistuneilla kolmeen pinnan heitoilla ja pian sen jälkeen seurannut Kori-80:n pelaajan Otto Räisänen loukkaantuminen sekoitti loputkin Keravan pelaamisesta.

Pyrintö jatkoi hyvällä energialla läpi pelin, eikä päästänyt Keravaa kamppailuun mukaan missään vaiheessa. Kotijoukkueelta erottui etenkin Brunel Madzou, joka viimeisteli näyttävistä ajoistaan kaikkiaan 13 pistettä sekä hankki 13 levypallollaan ja 7 riistollaan pallonhallintoja toinen toisensa perään isännille.

Vahvaa kautta ahkeroiva Kion Williams oli myös isossa roolissa keräten tilastoriviinsä lähes triplatuplan 26/10/8. Keravalta tehokkaimpina kunnostautuivat Ossi Eskola 20/12/5 ja Elmo Lehtonen 20/7/1.

Pyrintö komeilee nyt siis ilman tappioita taulukon kärjessä, vaikka on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin kaikki tamperelaisten takana seuraavilla sijoilla 2–6 kärkkyvät joukkueet.

Yhtä vakuuttavaan viiden voiton putkeen junnujen kuluvalla SM-kaudella ovat yltäneet Pyrinnön U17-tytöt, jotka kaatoivat Helsingin NMKY:n isänpäivänä vieraissa 88–75. Piikkipaikkaa pitävä Pyrintö on tällä hetkellä sarjan ainoa puhtaan pelin joukkue.

Tätäkin kovemman suoran Pyrintö on ehtinyt tehdä naisten ykkösdivarissa, jossa tamperelaiset ottivat kuudennen kaadon peräkkäin murskaamalla Catz Kakkosen sunnuntaina Pyynikillä pistein 62–35.

Joulukuun 1. päivänä divarissa on tiedossa jännittävä paikallistaistelu, kun Pyrintö saa Pyynikin parketille vieraakseen BC Nokian kello 14.30 alkaen.

Miesten ykkösdivari A:n puolella Pyrintö Akatemia A on heilahdellut tasaisesti voittojen ja tappioiden välillä. Joukkue majailee nyt taulukon kahdeksantena tasapisteissä peräti neljän edellä olevan vastustajan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: