Tapparan liiganuorille tärkeä neljän pisteen saalis, tupsukorvat tuskailevat sarjataulukon viimeisenä - Urheilullista - Aamulehti

Tapparan liiganuorille tärkeä neljän pisteen saalis, tupsukorvat tuskailevat sarjataulukon viimeisenä

Tapparan ja Ässien liiganuorten välinen tiukka kamppailu päättyi lopulta rankkareilla porilaisten hyväksi maalein 3–2.

9.11.2019 20:41

Jääkiekko

Jos olisi aivan pakko ennustaa, nyt voisi pikku hiljaa veikata, että Ilves tulee jäämään nuorten SM-liigan alempaan jatkosarjaan jo kolmantena kautena peräkkäin.

Tupsukorvat ovat taipuneet monista tiukoista maalin taisteluista huolimatta tällä hetkellä 19 kertaa, kun alkusarjaa on takana kaikkiaan 22 ottelua. Suoria voittoja on tullut siis kolme, rankkaritappioita kaksi.

Ilveksen nihkeä 11 pisteen saldo pitää joukkuetta taas taulukon viimeisenä, ja matkaa pudotusviivan päälle on kertynyt armottomat 21 pinnaa.

Viikon kierroksen kaksi kotiottelua eivät tuoneet helpotusta tilanteeseen, kun Ässät oli vahvempi perjantaina luvuin 4–1 ja HIFK lauantaina numeroin 6–3. Porilaiset ehtivät karata 4–0-johtoon ennen kuin Ilves sai yhden lohtumaalin aikaiseksi ajassa 56.34 Aapo Eerikäisen toimesta.

Helsinkiläisiä vastaan kamppailu oli huomattavasti tiukempi, sillä tupsukorvat kaivoivat väännön tasalukemiin 3–3 toisen erän lopuksi Eemeli Mäen, Kim Nordströmin ja Jere Lavosen kaapeilla.

Kolmannessa erän alussa vieraat pääsivät niskan päälle kiskaisemalla kahden täysosuman kaulan puolentoista minuutin sisään. HIFK iski vielä kuudennen ja viimeisen niitin ottelulle ajassa 57.30, joten Ilveksen haaviin jäi viikonlopusta jälleen pyöreä nolla.

Risto Saarisen Ilves taisteli kaksi erää tasaisesti Jasper Ranniston (A) ja Leevi Tanskasen HIFK:ta vastaan, mutta loppusuora oli helsinkiläisten maalijuhlaa.

Tappara puolestaan saalisti liigakierroksen kahdesta koitoksestaan kohtuulliset ja tarpeelliset neljä pistettä. Perjantaina vuorossa oli peli Jyväskylässä, jonka kirvesrinnat hoitelivat kotiin 6–4-voitolla. Tamperelaiset tykittivät vahvan avauserän JYPiä vastaan Mikko Pertun, Santeri Peltolan ja Aku Kinnarin maaleilla, joten ensimmäiselle tauolle mentiin vieraiden 3–0-johdossa.

Seuraavassa erässä isännät heräsivät mukaan kamppailuun ja kavensivat lukemat 2–3:een ennen ottelun puoltaväliä. Peltola upotti illan toisensa ajassa 38.34 ja ratkaisun makua nähtiin päätöserässä, kun Santeri Aalto ja Kimi Viljakainen veivät Tapparan 6–2-johtoon. JYP puristi tosin vielä kahden maalin päähän, mutta siihen kotijoukkueen kiri tyssäsi.

Lauantaina Hakametsän pääjäällä kirvesrintojen osumista vastasivat Jere Kivimäki ja Mikko Perttu, mutta tämä ei riittänyt täyteen pottiin, kun Ässät pääsi lataamaan 2–2-tasoituksen ylivoimalla ajassa 52.46 ja nappasi kaksi pinnaa tuoneen 3–2-voiton rankkarikisaan päättyneessä jännärissä.

– Lauantaina nähtiin melkeinpä meidän kauden kuva tähän mennessä. Takana on tosi paljon tiukkoja pelejä, joissa ollaan pysytty pitkään voitossa kiinni, ja sitten yksi huolimaton virhe kriittisillä loppuhetkillä on kääntänyt ottelun meitä vastaan. Tämä oli jatkumoa tälle sarjalle, tiivisti Tapparan päävalmentaja Juha Juujärvi.

Kirvesrinnat pysyivät kuitenkin viikon saaliin myötä tasaisessa viivataistelussa yhdeksäntenä, ja eroa 11. sijalla majailevaan SaiPaan on kertynyt viisi pistettä.

– Hyvällä syksyn jatkolla meillä on mahdollisuus päästä tavoitteeseen eli kuuden sakkiin. Minimitavoite on selviytyä kymmenen parhaan joukkoon, kertoi Juujärvi.

Tapparan avaintekijöistä Rasmus Rasinaho, Samuel Parkkari, kapteeni Saku Salminen sekä maalivahti Leevi Nikkinen suorittavat tällä hetkellä myös asevelvollisuuttaan, mutta se ei ole tehnyt liian suurta lovea joukkueen taistelukykyyn.

– Onneksi kaikki meidän armeijan miehet ovat päässeet hyvin lähes jokaiseen peliin mukaan, siitä kiitokset Pirkkalaan ja Parolaan, pokkasi päävalmentaja Juujärvi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: