Manse PP:n pojat menettivät kotiedun, välieräpaikka ratkeaa perjantaina Kiteellä - Urheilullista - Aamulehti

Manse PP:n pojat menettivät kotiedun, välieräpaikka ratkeaa perjantaina Kiteellä

Eetu Mutikainen (kesk.) ja muut Mansen pojat ovat tiukan paikan edessä Kiteellä: voitolla tamperelaiset etenevät välieriin, tappiolla kausi loppuu siihen.

30.8.2019 15:09

Pesäpallo

Perjantaina 23.8. B-poikien SM-sarjassa nähtiin pudotuspelien toinen jännitysnäytelmä, kun Manse PP kohtasi Kaupissa Kiteen Pallon.

Viikko aiemmin Manse haki Kiteeltä vierasvoiton ja kotijoukkueella oli nyt mahdollisuus edetä välieriin. Vierailija oli kuitenkin toista mieltä ja vei ottelun luvuin 2–0 (7–5, 6–3).

Kaupin kamppailu käynnistyi kotijoukkueen kannalta lupauksia herättävällä tavalla. Pyry Alanen toi aloittavalla vuoroparilla juoksun vapaataipaleen turvin ja Kristian Malikine kotiutti Tomi Lehtosen. Pyry pääsi vielä yrittämään kotiutusta, kun uusi lyöjäkierros oli saavutettu ja kakkoskärki rakentanut tilanteen.

Kitee sisuuntui ja aloitti kovan takaa-ajon. Vieraat saivat aikaan palottoman ajolähdön, josta Lassi Vasarainen kotiutti Elmeri Purmosen. Kun heti perään Miika Timonen tyhjensi kentän ja kiersi kunniaa, tilanne oli yhtäkkiä 2–5. Mustosen veljekset Hanno ja Hasse yrittivät puolestaan kotiutusta, mutta Mansen ulkokenttä kesti hyökkäykset.

Seuraavassa vuorossa Kristian Malikine heilutti kuumana käyvää mailaansa ja löi pallon kakkostilanteessa Kaupin kalliolle. Jasperi Luoma ja Konsta Lehtola toivat juoksun ja Malikine kirmasi kolmoselle odottelemaan tuplajuoksua. Tilanne tasoittui salamannopeasti 5–5:een.

Tämän jälkeen pelin kulku tasoittui eikä kumpikaan joukkue päässyt mainittavasti yrittämään juoksuntekoa. Kitee pääsi rakentelemaan tilannetta neljännen vuoroparin tasoittavalla, kuitenkin vain vaivoin. Tyhjässä kakkostilanteessa Lassi Vasarainen löi kakkosrajasta pallon kalliolle ja Elmeri Purmonen toi Kiteelle jakson voittojuoksun, Vasaraisen kiertäessä muodollisen kunniajuoksun.

Toinen jakso käynnistyi Mansen kannalta heikosti, kun Kitee karkasi 3–0-johtoon. Räpylävirheet ja harhaheitot värittivät jakson alkupuolta eikä isäntien sisäpelikään ottanut tuulta alleen. Kahden vuoroparin jälkeen tilanne oli 2–5 ja kolmannen vuoroparin tasoittavalla kotijoukkue rakensi palottoman ajolähdön, mikä lässähti pannukakuksi.

Vastustajan lukkari sai Mansen etenijät sekaisin, kun syöttötuomari tuomitsi toisen syötön oikeaksi eikä viimeisen syötön aikana ajatus ollut mukana, tuloksena kolme paloa ja vuoronvaihto.

Kitee sai aikaan vielä yhden lisäjuoksun, Manse puolestaan kaivoi kirivaihteen päälle ja kavensi lukemiksi 3–6. Isäntien nousu jäi kuitenkin lyhyeksi, kun taululla seisoi kaksi paloa jo valmiiksi. Näin Kitee otti puhtaan voiton ja siirsi ratkaisun Rantakentälle perjantaiksi 30.8.

– Tiedetään tasan tarkkaan miten kaveri pelaa ja mitä sieltä on tulossa. Perjantaina on mukava haaste lähteä uusimaan vierasryöstö, Kiteellä on äänekäs kotiyleisö ja vaikea paikka vierasjoukkueelle. Positiivisin mielin sinne mennään ja tavoite on jokaisella selvä: voitto kotiin ja kohti välieriä, vakuutti Mansen pelinjohtaja Turo Lauttamus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: