Luka Nurmelle tulossa kiireinen kisaviikonloppu – Kopterin kyydissä asfaltilta soralle, kisapaikalta toiselle - Urheilullista - Aamulehti

Luka Nurmelle tulossa kiireinen kisaviikonloppu – Kopterin kyydissä asfaltilta soralle, kisapaikalta toiselle

Ennen viikonlopun tuplakisaa Luka Nurmella on allaan kovatahtinen kausi, mittava määrä kilometrejä sekä tiukka viime hetken rupeama: torstaina testikierroksia kerättiin rallicrossin merkeissä Honkajoella ja perjantaina nuori kuski harjoittelee jo Porschen ratissa Alastarossa.

23.8.2019 17:18

Autourheilu

Luka Nurmi suuntaa tulevaan viikonloppuunsa minuuttiaikataululla. Vasta 15-vuotias tamperelainen autourheilija käskyttää lauantaina sekä Porscheaan että rallicross-Renaultiaan – täysin eri paikkakunnilla.

Alkupäivästä Luka kamppailee kärkisijoista Porschen ratissa Alastaron Porsche Club Festival -tapahtumassa. Heti finaalin jälkeen Nurmen on siirryttävä lentävällä lähdöllä Rallicross Festival Kouvolan pariin, missä aika-ajot alkavat kello 19.

Sekä Porschen että rallicrossin sarjassa viikonlopun kisat ovat kauden viimeiset Suomessa ajettavat mittelöt, joten molemmissa Nurmi lähtee tavoittelemaan mahdollisimman isoa pistepottia.

– Into on huipussaan ja menestysodotukset kovat, kuten aina. Tuplavoitto Kemoran Porsche-viikonlopusta sekä pronssisija Riikan rallicrosskisasta antoivat lisäpotkua tulevaan, kommentoi Luka.

– Kausi on ollut pitkä ja vaiherikas, paljon on onnistumisia ja opintosuorituksia. Paljon on myöskin kehitystä, vauhtia ja varmuutta tullut lisää. Tavoitteisiin on päästy ja uusia, entistä kunnianhimoisempia asetettu.

Aikataulullisesti viikonlopun kilpailujen "päällekkäisyys" aiheutti Lukan tiimille ennakkoon suuria haasteita ja puntarointia, koska tapahtumapaikat sijaitsevat kaukana toisistaan.

– Kumpaakaan en halunnut jättää välistä, mutta normaalilla kuljetuskalustolla olisi ollut sula mahdottomuus siirtyä Alastaron finaalista Kouvolan starttiin ajoissa. Suureksi onneksi yhteistyökumppanin avulla järjestyi kopterikyyti ilmojen halki, logistiikkaongelma oli näin ratkaistu, kertoi Nurmi.

Superviikonlopun jälkeen Nurmella on edessään vielä RX Academyn finaalikierros Ruotsin Tierpissä, missä kausi pistetään pakettiin 22. syyskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: