Nokialainen voimanpesä Ari Myllyniemi huhki Suomen ennätyksiä ja EM-mitaleita Romanian raudoilla - Urheilullista - Aamulehti

Nokialainen voimanpesä Ari Myllyniemi huhki Suomen ennätyksiä ja EM-mitaleita Romanian raudoilla

Yhteistuloksen hopean lisäksi Ari Myllyniemi otti Romaniassa kultaa maastanostossa, sillä kansainvälisissä kisoissa jaetaan palkinnot myös osalajeissa. Nokialla voi törmätä siis tyytyväiseen Euroopan mestariin.

20.7.2019 10:06 | Päivitetty 22.7.2019 15:17

Voimanosto

Transsilvanian alueella Romaniassa sijaitseva Sibiun kaupunki oli 3.–7. heinäkuuta varustevoimanoston EM-kilpailujen näyttämönä. Keski-Euroopan lämpöaalto lämmitti osallistujien lihakset hyvään kisavireeseen, vaikka Karpaattien vuoristo hiukan hillitsikin helteitä.

Nokialainen Ari Myllyniemi oli yksi Suomen maajoukkueen edustajista paikalla. Myllyniemi nostaa M60-ikäluokan alle 120 kilon sarjassa.

– Etukäteen pidin kovimpana vastuksenani Norjan Vidar Ringvoldia, joka oli ennakkorankingissa ykkösenä. Belgialainen Collardt tuli kisaamaan kultamitalista ihan puskista. Punnitusjonossa kuitenkin katselin, että kaveri taitaa olla kovassa kunnossa, kertoi Myllyniemi.

Taisto mitaleista oli näiden kolmen miehen kesken jännittävä. Myllyniemi teki toisessa kyykyssä jo SE-tuloksen 247,5 kiloa. Kolmas kyykky 255 kiloa jäi hiukan korkeaksi ja hylättiin. Penkkipunnerruksessa Myllyniemen tulos oli 182,5 kiloa. Arin kolmannessa nostossa oli hiukan dramatiikkaakin, kun penkkipaita irtosi vyön alta ja kolahti miestä leukaan. Samalla nostosta katosi paine ja suoritus epäonnistui.

Nokian mies lähti maastanostoon kahden lajin jälkeen kolmannelta sijalta. Kaksi ensimmäistä nostoa näyttivät jopa helpoilta, toisessa vedossa Myllyniemellä oli rautaa 225 kiloa.

Huoltajina toimineiden Heimo Rauniolahden ja Petri Ronkaisen pulssi taisi toisen noston jälkeen hakata reippaasti, kun tuomarien äänin 3–0 hyväksymä suoritus merkittiin kirjausvirheen vuoksi hylätyksi.

Tilanne saatiin nopeasti korjattua ja Ari pääsi viimeisessä vedossaan näyttämään, mitä on suomalainen sisu. 235 kiloa nousi sekä kilpailijan että kannattajien huutojen saattelemana ylös ja vei Myllyniemen kokonaiskisassa hopealle yhteistuloksella 665 kiloa, mikä on uusi Suomen ennätys sarjassa -120M60.

– Tiukka kisahan se oli. Matkaa kultamitaliin jäi 10 kiloa ja norjalainen jäi pronssille vain kaksi kiloa pienemmällä tuloksella. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, tein kaksi SE-tulosta, jotka olivat etukäteen tavoitteena. Kolmas kyykky tosin jäi hiukan harmittamaan, koska se tuli ylös mutta oli vähän liian korkea, tuumasi Myllyniemi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: