TPV:n hymy hyytyi hienon esityksen loppusuoralla – Tuomaritoiminta sai punapaidat tulistumaan - Urheilullista - Aamulehti

TPV:n hymy hyytyi hienon esityksen loppusuoralla – Tuomaritoiminta sai punapaidat tulistumaan

Tässä vaiheessa kotiottelua TPV:n tilanne näytti todella hyvältä. Ada Nikkilä (oik.) on upottanut 40 minuutin kohdalla punapaitojen kolmannen täysosuman Pallo-Iirojen verkkoon, mistä iloitsee myös joukkuetoveri Sofia Viitala. Raumalaiset tulivat kuitenkin kahden maalin takaa-ajoasemasta rinnalle ja lopulta ohi.

12.6.2019 19:55

Jalkapallo

TPV:n naiset kokivat kummia Kaupissa sunnuntaina, kun punapaitojen komea 3–1-johto suli 3–4-tappioon Pallo-Iiroille Kakkosen ottelun toisella jaksolla. Jos tamperelaisten joukkueenjohtajalta Pasi Turjalta kysytään, vieraiden voittoon vaikutti vahvasti virheellinen tuomaritoiminta.

– Tasoitusmaali tuli pilkusta, joka vihellettiin 82 minuutin kohdalla vastustajan kompuroidessa rangaistusalueella omiin jalkoihinsa lähes ilman kontaktia. Samalla meidän topparille heilahti suora punainen kortti ja kahden ottelun pelikielto. Sanktiot olivat aivan liian kovat, ja mielestäni väärin perustein annetut, tuhahti Turja.

Tuomio meni tunteisiin oikein kunnolla ja lopullisesti punapaidoilla keitti yli, kun vastustaja hyppäsi selkään ilman vaparivihellystä, sai pallon haltuunsa ja pääsi tekemään voittomaalin 89. minuutilla. Syntynyttä harmia puitiin vielä TPV:n seuraavissa treeneissäkin.

Ennen viimeisen kympin tyrmäystä taulukon toiseksi viimeisenä taistelevat tamperelaiset olivat viemässä pisteitä sarjakakkoselta hienolla esityksellä, jossa maalareina toimivat Ada Nikkilä kahdesti sekä Essi Vilonen kertaalleen.

– Ensimmäinen puoliaika oli täysin meidän, toisella jaksolla ote hieman herpaantui. Kevään harjoituspelit on nyt pidetty ja jatkossa lähdetään parantamaan suoritusta sekä voittamaan jokaista ottelua, vakuutti Turja.

Naisten Ykkösestä viime kauden päätteeksi Kakkoseen pudonneen TPV:n tavoitteena tänä vuonna on joukkueenjohtajan mukaan rauhoittaa tilanne, yrittää saada homma pyörimään taas normaalilla tasolla ja säilyttää sarjapaikka.

– Edellinen vuosi oli joukkueen omien kuvioiden osalta niin sekava ja järkyttävä kokemus, kaikki kaatui päälle viime kesänä. Pataan tuli jatkuvasti ja osa silloin loukkaantuneista on edelleen sairastuvalla. Mutta kyllä tämä vielä iloksi muuttuu, tuumasi Turja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos