Tampereen nuorille hurja saalis Ruotsin ja Turun telineillä – PM-kisojen tähtinä loistivat Aaro Harju ja Maisa Kuusikko - Urheilullista - Aamulehti

Tampereen nuorille hurja saalis Ruotsin ja Turun telineillä – PM-kisojen tähtinä loistivat Aaro Harju ja Maisa Kuusikko

Tampereen Sisun Aaro Harju voimisteli peräti viisi Pohjoismaiden mestaruutta Ruotsin kisoissa ja keräsi lisää mitaleita palkintokaappiinsa myös SM-telineillä.

2.6.2019 21:42

Telinevoimistelu

Ruotsin Halmstadissa 18.–19.5. järjestettyjen poikien ja nuorten telinevoimistelun PM-kilpailujen ylivoimaisimmaksi taituriksi nousi Suomen ja Tampereen Sisun Aaro Harju, joka voitti viisi kultaa ja yhden hopean.

Pohjoismaiden mestaruudet Aaro otti joukkuekisasta, 6-ottelusta, hevoselta, nojapuilta ja rekiltä. Permannolta kotiin tuomisina oli hopeinen mitali.

Poikien sarjassa Suomi oli selvä ykkönen, kun Norja jäi taakse yli viidellä pisteellä. Suomen viiden edustajan joukkueesta kolme oli Sisun poikia: Aaro Harju, Niila-Petteri Äijänen ja Taavi Jaakola. Lisäksi Äijäsen kaulaan ripustettiin hyppyfinaalin päätteeksi pronssia.

Nuorten sarjassa Suomi kamppaili tiukassa joukkuekilpailussa kullasta Norjan sekä Ruotsin kanssa. Lopulta Norja nappasi voiton, mutta Suomi piti Ruotsin niukasti takanaan ja otti näin hopeaa. Suomen joukkueessa Sisun riveistä voimistelivat Jouni Paavola ja nuorten sarjan ensikertalainen Joona Reiman.

Jouni Paavola osoitti Ruotsissa olevansa ehdotonta pohjoismaista eliittiä voimistelemalla 6-ottelussa 7. sijalle, permannolla ja nojapuilla 6. sijalle ja hypyssä 5. sijalle.

Tampereen Voimistelijoiden huippulupaus Maisa Kuusikko teki puolestaan toukokuussa ryöstöretken Ruotsin Västeråsiin, missä miteltiin myös nuorten Pohjoismaiden mestaruuksista. Ensin Suomen joukkue teki yhteisvoimin upean kilpailun voittaen selvin pistein kultaa.

Henkilökohtaisessa kokonaiskilpailussa Maisa nousi toiseksi korkeimmalle korokkeelle pistein 48.650. Neliottelun hopean lisäksi Kuusikko rohmusi mitaleja seuraavan päivän telinekohtaisissa finaaleissa, mistä kaulaan pujahti kaksi kultaa ja yksi hopea. Mestaruus tuli hypystä ja puomilta, hopea nojapuilta.

Maisa itse oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa, ja nautti onnistumisista. Erityisesti mieltä lämmittivät ehjät sarjat ja hypyn henkilökohtaiset ennätyspisteet.

Tampereen Voimistelijoiden Maisa Kuusikko saavutti PM-kilpailuista kasan kärkisijoja vierellään valmentajansa Igor Cherepov.

Turku taas täyttyi taitavista urheilijoista 24.–26. toukokuuta, kun voimistelun kaikkien lajien yhteiset SM-kilpailut järjestettiin viidettä vuotta putkeen.

Telinevoimistelun tyttöjen sarjassa Maisa Kuusikko jatkoi kevään näyttävää menestystään voittamalla neliottelun Suomen mestaruuden. Telinekohtaisissa finaaleissa Maisa vei hypyn ja nojapuiden kultaa.

Unkarin Györissa kilpaillaan 27.–30. kesäkuuta telinevoimistelun historian ensimmäisen kerran junioreiden MM-titteleistä, ja Kuusikko otti näillä näytöillään vahvan kiinnityksen edustuspaikkaan.

Alle 18-vuotiaiden poikien 6-ottelussa Sisun Joona Reiman ylsi SM-pronssille. Joukkuekisassa Sisun nuoret järjestivät melkoisen pommin viemällä kaksoisvoiton ennen Jyväskylän Voimistelijoita.

Sisun ykkösjoukkueessa nähtiin Joona Reiman, Aaro Harju, Niila-Petteri Äijänen, Ilari Huovinen ja Atte Okkolin sekä kakkosjoukkueessa Nuutti Juntunen, Akseli Kauma, Toni Ranta, Oula-Pekka Äijänen ja Eetu Kujanpää.

Telinefinaalipäivänä Sisun pojat jatkoivat mitalijahtia vahvasti. Permannolta Joona Reiman otti kultaa ja Ilari Huovinen hopeaa. Hevosella Aaro Harju voimisteli kultaa. Nojapuilla oli jälleen Sisun kaksoisvoiton vuoro, kun Joona Reiman taituroi ykköseksi ja Aaro Harju kakkoseksi. Lisäksi Reiman sai vielä rekiltä pronssia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: