Ilves kukisti karsintasarjan voittaneen KuPS:n – "Tämä toi uskoa, että pystymme kaatamaan kenet tahansa" - Urheilullista - Aamulehti

Ilves kukisti karsintasarjan voittaneen KuPS:n – "Tämä toi uskoa, että pystymme kaatamaan kenet tahansa"

Ville Kantosen Ilves ja Lauri Prinkkilän (vas.) Kuopion Palloseura tehtailivat kaikkiaan seitsemän maalia 17-vuotiaiden poikien SM-sarjan tiukassa taistossa sunnuntaina.

15.5.2019 19:43

Jalkapallo

Ilves kohtasi sunnuntaina Kaupissa P17-ikäluokan SM-sarjan toisessa ottelussaan Kuopion Palloseuran, joka vei Pohjoisen lohkon karsintojen voiton nimiinsä aiemmin keväällä.

Lohkon neljänneksi pelanneet tamperelaiset eivät kovaa vastustajaa kumarrelleet, vaan täräyttivät 1–0-johtoon jo taistelun 5. minuutilla, kun Ville Kantonen haastoi KuPS:n maalivahdin, sai purkupallon haltuunsa ja syötti Leo Kyllöselle, joka latasi nahkakuulan ohi Sami Rissasen.

Ilveksen 2–0-maalin rakentelu oli melkoista katseltavaa. Isäntien yli kaksiminuuttisen pallonhallintajakson 23. syöttö oli murtava syöttö, joka antoi Ville Kantoselle tilaa tykittää pallo verkon perukoille KuPS:n kahden topparin välistä. Huikean esityön täysosumalle teki Noel Hasa.

Toisella puoliskolla kotijoukkue karkasi 3–0-johtoon, kun vieraat onnistuivat keskitystilanteessa sähläämään pelivälineen omiin, mutta tämän jälkeen keltapaidat sortuivat pariin virheeseen ja KuPS pääsi hieman onnekkaastikin tasoihin. Ilves piti kuitenkin pintansa ja kamppailun 88. minuutilla Leo Kyllönen upotti kotijoukkueen 4–3-voittolukemat kulman jälkitilanteesta.

– Pojilla oli selkeä visio otteluun, ja pääosin suunnitelmassa myös pysyttiin. Osoittaa johtavien pelaajien taitavuutta, että kuviot kestävät kasassa loppuun asti. Tämä oli henkisesti tärkeä voitto, joka toi uskoa, että pystymme kaatamaan kenet tahansa, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Esa Karirinne.

– Meillä on jaksava ja teknisesti taitava joukkue, tosin jäimme karsinnoissa ilman lähtöpisteitä SM-sarjaan. Jos kauden päätteeksi pääsemme kolmen parhaan joukkoon, pitää olla todella tyytyväinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos