Punapaidat taipuivat Hakan ja TPS:n paineessa tylyin luvuin – A-poikien Ykkönen tarjoaa kovia haasteita uudistuneelle TPV:lle - Urheilullista - Aamulehti

Punapaidat taipuivat Hakan ja TPS:n paineessa tylyin luvuin – A-poikien Ykkönen tarjoaa kovia haasteita uudistuneelle TPV:lle

Jere Parviainen (vas.), Martti Leppänen ja muut TPV:n punapaidat jäivät Tero Ylä-Peräisen FC Hakan jalkoihin Kaupissa lauantaina.

15.5.2019 18:41

Jalkapallo

FC Haka oli vahvempi P20-ikäluokan Ykkösen paikallisväännössä TPV:tä vastaan lauantaina Kaupissa selvin luvuin 5–1. Fyysisempi ja jalaltaan vikkelämpi vierailija aiheutti punapaitojen puolustukselle vaikeuksia heti ottelun alusta alkaen.

TPV:n hyökkäykset pysäytettiin viimeistään keskialueella ja käännettiin nopeasti vierasjoukkueen toimesta vaarallisiksi vastahyökkäyksiksi. Isäntien puolustus puhkottiin avausjaksolla takaiskuun johtaen neljästi.

Pientä lohtua TPV:lle toi Martti Leppänen aivan jakson lopussa Hakan puolustuksen pelatessa pallon huolimattomasti alaspäin maalivahdille. Leppänen katkaisi heikon syötön ja ohitti vieraiden molarin varmasti.

Toiselle jaksolle valmennusjohto herätteli kotijoukkuetta neljällä vaihdolla. Alkuun näyttikin siltä, että TPV saisi juonesta paremmin kiinni, mutta jakson edetessä ottelu kääntyi jälleen Hakalle. Ensimmäisen puoliskon kaltaista ilotulitusta vieraat eivät kuitenkaan saaneet aikaan ja Hakan johto kasvoi vain yhdellä maalilla.

Tamperelaisten joukkue uudistui ja nuorentui edellisvuodesta selvästi, mikä ei voi olla näkymättä pelikentillä. Kaikki kunnia voitosta Hakalle, mutta päivän esitys oli TPV:ltä aika hengetöntä ja hampaatonta.

TPV palasi isännän rooliin tiistai-iltana Kaukajärvellä, mutta punapaitojen otteet eivät olleet edelleenkään kovin vakuuttavia, kun TPS vei pisteet mukanaan Turkuun 3–0-voitolla.

Tamperelaisilla oli koko ottelun ajan vaikeuksia ohittaa tehokkaasti ylhäältä prässännyttä vierailijaansa. Lisäharmia tuotti ensimmäisellä puoliajalla ilkeästi vastaan paistanut aurinko, joka häiritsi kotijoukkueen maalivahdin Aaro Kuusjärven avauksia.

TPS ei antanut tilaa eikä aikaa TPV:n pelinrakentelulle ja kamppailua käytiinkin enimmäkseen isäntien kenttäpäädyssä. Ennen taukoa vieraat ehtivät karata vain 1–0-johtoon, kun isäntien puolustus toimi edellistä Haka-ottelua varmemmin.

Toisella jaksolla kotijoukkue selvästikin turhautui turkulaisten kovaan kamppailuvoimaan ja kun oma peli ei juurikaan johtanut tilanteisiin, otti kaksi pelaajaa suorat punaiset kortit, ensin jälkipelistä ja seuraavan suunsoitosta – tyhmiä ulosajoja molemmat.

TPS onnistui ensimmäisen ulosajon jälkeen ottelun 54. minuutilla kahdesti ja loppulukemat 0–3 oli näin isketty. Vieraat loivat paikkoja vielä useampaankin maaliin, mutta tolpat kolisivat pari kertaa ja Kuusjärvi esitti hienoja pelastuksia torjumalla muun muassa rankkarin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: