Tampereen upeat koirakot haastavat huiput Sveitsissä – European Open kerää yhteen agilityn nuoret taiturit - Urheilullista - Aamulehti

Tampereen upeat koirakot haastavat huiput Sveitsissä – European Open kerää yhteen agilityn nuoret taiturit

Tampereen Seudun Koirakerhon edustajat näyttävät taitonsa European Open Junior -kisojen radoilla.

3.5.2019 18:59

Agility

Sveitsissä käydään heinäkuussa ohjaajien ja koirien European Open Junior -esteratakilpailut, joissa mitellään kolmessa eri ikäluokassa: alle 12-vuotiaat lapset, 12–15-vuotiaat lapset sekä 15–18-vuotiaat nuoret.

Suomea Kreuzlingeniin lähtee edustamaan 28 koirakon joukkue. Tampereen Seudun Koirakerhon taitureista mukaan valittiin kuusi rohkeaa ja reipasta nuorta naista, yhteensä kahdeksan koirakon voimin.

Kaikki tamperelaiset osallistuvat 15–18-vuotiaiden luokkaan: Milja Haapamäki ja espanjanvesikoirat Letti ja Kreppi, Elisa Heikkilä ja kääpiövillakoira Nita, Isa Lassinaro ja pyreneittenpaimenkoira Papu, Silja Tiilikainen ja sileäkarvainen collie Dara, Petra Salminen ja japaninpystykorva Ray sekä Tytti Vehkalahti ja shetlanninlammaskoira Sisu ja bordercollie Tiira.

Tampereen Seudun Koirakerho ry:n puheenjohtaja Minna Räsänen kertoo, kuinka yhdistyksen oman hallin valmistuttua Niihamaan 2015 TamSK on pystynyt panostamaan nuoriin enemmän harjoitteluolosuhteiden parantuessa sekä treeniaikojen lisääntyessä. Seurassa on monta kouluttajaa, jotka vetävät myös lasten ja nuorten ryhmiä.

– TamSK:ssa on hyvä yhteishenki, nuoret kannustavat toinen toisiaan. Toisen puolesta osataan iloita ja käytös on kaikin puolin urheilijamaista, agility-ylituomari Räsänen jatkoi.

Milja Haapamäki osallistuu neljättä ja viimeistä kertaa European Open Junior -koitoksiin, sillä hän täyttää 18 tänä vuonna.

– Olen lähdössä rennolla mielellä Sveitsiin. EOJ-kilpailut ovat tuoneet ikimuistoisia kokemuksia ja viimeisellä kerralla kisataan täysillä, mutta ennen kaikkea nautitaan hienosta tapahtumasta. Odotan vauhdikkaita, samalla myös teknisiä ratoja sekä totta kai kavereiden tapaamista. Erityisesti iloitsen siitä, että seurastamme pääsi niin monta nuorta mukaan, kertoi Milja tunnelmistaan.

Tytti Vehkalahti, 15, lähtee nyt toisen kerran edustamaan Suomea ulkomaille agilityn nuorisomaajoukkueessa, tällä kertaa kahden koiran kanssa.

– Tavoitteena on tehdä parhaansa ja suorittaa hyviä ratoja koirieni kanssa. Odotan kisoilta uusia kokemuksia ja ystäviä sekä Keski-Euroopan helteisiä olosuhteita, tuumasi Tytti.

Vehkalahti on nuorin TamSK:n edustaja Sveitsissä. Viime vuonna hän toi Hollannista lasten luokan EOJ-pronssia. Tänä kesänä Tytti kisaa ensimmäistä kerran nuorten luokassa, jossa taso on kovempi ja radat haastavampia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos