Tamperelainen Niina Virtala toi tuplapronssia Turkin EM-tatameilta – "Kulta ensi vuoden MM-kisoista on seuraava korkean tason tavoite" - Urheilullista - Aamulehti

Tamperelainen Niina Virtala toi tuplapronssia Turkin EM-tatameilta – "Kulta ensi vuoden MM-kisoista on seuraava korkean tason tavoite"

Niina Virtala nappasi EM-mitalin yksilösarjassa sekä ryhmäsarjassa, mistä iloitsi myös maajoukkueen valmentaja Marco Halonen. Suomi saavutti Turkissa kaikkiaan kolme pronssisijaa.­

24.4.2019 20:24

Taekwondo

Suomen naisten yli 30-vuotiaiden ryhmä kruunasi liikesarjojen EM-urakan sinivalkoisen maajoukkueen osalta huhtikuun alussa Turkissa, kun Niina Virtala, Johanna Nukari ja Triin Saviauk nousivat pronssikorokkeelle viimeisenä kisapäivänä.

Suomen miesten alle 30-vuotiaiden kolmikko Frans Salmi, Olli Siltanen ja Christian Kaphuis sijoittui toisena kilpailupäivänä kolmanneksi ja tamperelainen Niina Virtala saavutti henkilökohtaisen pronssin alle 50-vuotiaiden naisten sarjassa mittelöiden ensimmäisenä päivänä.

– Kultamitalia lähdin tietysti tavoittelemaan, koska kunnianhimoisena ihmisenä asetan tavoitteeni aina mahdollisimman korkealle. Minulla on jo ennestään sekä pronssi että hopea EM-kisojen yksilösarjoista, ja naisten ryhmäsarjastakin samat, joten en ihan tavoitettani saavuttanut. Arvokisamitalia pitää osata kuitenkin aina arvostaa, oli väri mikä hyvänsä, tuumasi Virtala.

– Huomioiden viime vuoden loukkaantumiset sekä kivut ja siten harjoittelun hajanaisuuden ja vähyyden voin olla tyytyväinen siihen, että pääsin jälleen palkintopallille kovatasoisessa seurassa, jossa esimerkiksi kultamitalisti omassa sarjassani on viime marraskuun MM-kakkonen. Kulta ensi vuoden MM-kisoista on sitten seuraava korkean tason tavoite. Sitä ennen vuorossa ovat toki monet muut kilpailut, kuten kesällä Vantaan SM-viikko.

Turkin tuplamitalisti Niina Virtalan seura Tampereella on Manse Taekwondo ja siellä hän harjoittelee ollessaan Suomessa, mutta Virtalan vakituinen asuinpaikka on Italian Milano.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?