Pohjois-Hervanta sekä Hatanpää iskivät yläkoulujen lentopallomestareiksi - Urheilullista - Aamulehti

Pohjois-Hervanta sekä Hatanpää iskivät yläkoulujen lentopallomestareiksi

Pohjois-Hervannan pojat raivasivat tiensä yläkoulujen ykköseksi kaikkiaan kahdeksan joukkueen mittelöissä.

19.4.2019 15:19

Lentopallo

Tesoman halli tarjosi hulppeat puitteet yläkoulujen välisille lentopallokisoille viime viikolla. Kaksipäiväiset kilpailut keräsivät kaikkiaan 133 oppilasta Tampereen alueen kouluilta mittelemään paremmuudesta. Tyttöjen sarjaan ilmoittautui 7 joukkuetta ja poikien vastaavaan 8 joukkuetta.

Tyttöjen kultaa nappasi Hatanpää, hopeaa Sampo ja pronssia Kämmenniemi. Poikien mestariksi pelasi Pohjois-Hervanta, kakkoseksi Juhannuskylä ja pronssille Wivi Lönn. Merkillepantavaa oli urheilijoiden eriävät harrastustaustat eri joukkueissa.

– Meidän joukkueessa on kolme koripalloilijaa, kaksi futsalin pelaajaa, yksi lentopalloilija ja yksi suunnistaja, summasi poikien hopeaa voittaneen Juhannuskylän kapteeni Kalle Pekkarinen.

– Koripallotaustasta on tässä lajissa hyötyä ponnistusvoiman vuoksi, mutta yleisesti ottaen joukkueen vahvuudeksi on sanottava hieno fiilis, mikä meillä on, totesi Kalle.

Verkkotuomari Tapio Niemen mukaan oppilaiden monipuoliset taustat harrastuksissa myös näkyivät kentällä:

– Pelataan selvästi peruspeliä, iskulyöntejä on vähemmän ja enemmän verkkovirheitä, mutta porukka on hyvin urheilullista ja innostunutta lentopallosta. Peli opettaa pelaajiaan ja taso nousee turnauksen myötä, kun opitaan lisää lajin hienouksia, kertoi Niemi havainnoistaan.

Tyttöjen mestariksi Tesoman palloiluhallin parketilla pelasi Hatanpään joukkue.

Turnaus pelattiin sovelletuilla säännöillä, jossa syötöt toimitettiin alakautta ja syöttövuoro vaihtui aina kahden pelatun pisteen välein joukkueelta toiselle. Tämä D-junioreista tuttu sääntö toi syöttäjän paikalle jatkuvaa vaihtuvuutta.

Sääntösovellukset ja turnausjärjestelyt keräsivät kiitosta myös opettajien keskuudessa ja pelit saatiin vietyä läpi hyvässä hengessä. Turnauksen järjestäjänä toimi Rantaperkiön Isku.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut