Kalevan lukio taituroi vuoden sisäpelien tuplamestariksi – "Meillä on johtoa myöten positiivinen suhtautuminen liikuntaan" - Urheilullista - Aamulehti

Kalevan lukio taituroi vuoden sisäpelien tuplamestariksi – "Meillä on johtoa myöten positiivinen suhtautuminen liikuntaan"

Kalevan pojat (kuvassa) nappasivat koripalloturnauksen kultamitalit Pyynikillä, hopeaa saavutti Rellu ja pronssia Tampereen teknillinen lukio.

10.4.2019 21:26

Koripallo

Kalevan lukion tytöt tyylittelivät vuoden alussa mestaruuteen lentopallossa ja maaliskuun puolella Kalevan pojat vakuuttivat Pyynikillä pelatussa koripalloturnauksessa.

Lukioiden välisen turnauksen viimeisessä ottelussa kohtasivat siihen asti voittamattomat KaLu ja Tampereen lyseon lukio eli Rellu. Finaalin alku oli KaLun hallintaa, ja voitto tuntui ratkenneen jo ensimmäisillä minuuteilla.

Rellu sai kuitenkin toisen jakson alkuun muutamia iloisia onnistumisia ja pelin juoni muuttui totaalisesti. Hetken mentiin tasatahtia, tosin KaLun parin pisteen johdossa.

Rellun vahva veto ei kestänyt aivan loppuun asti ja näin KaLu pääsi juhlimaan mestaruutta luvuin 39–30. Pronssimitalit ripustettiin Tampereen teknillisen lukion poikien kaulaan ja turnauksen neljänneksi pelasi Tammerkoski.

Tätä ennen lukioiden koripalloturnausta ei järjestetty moneen vuoteen. Ajatuksena lienee ollut, ettei lajin osaamistaso ole tasolla, joka antaisi mahdollisuudet pelata ottelut turvallisesti.

Ainakin Pyynikillä opiskelijoiden mittelöitä nähneet olivat vahvasti toista mieltä. Pelit olivat siistejä ja yllättävänkin hyvätasoisia. Ja mikä parasta, kaikilla joukkueilla oli riveissään useita ei-aktiivisesti seuroissa pelaavia taitureita.

Asiaa kysyttäessä on helppo todeta, ettei Kalevan menestys ole sattumaa. Opettaja Merja Kaunisto ei salaa syytä koulunsa hyvään palloilukulttuuriin:

– Meidän lukiollamme on johtoa myöten läheisen positiivinen suhtautuminen liikuntaan ja koululaisurheiluun.

Lukioiden palloilukevään huipennus on toukokuinen pesisturnaus. Joukkueissa pitää olla samanaikaisesti vähintään neljä poikaa ja neljä tyttöä eli tiedossa on sekapeliä parhaimmillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: