Ylöjärven Ryhdin tytöt iskevät kahdella joukkueella SM-finaaleissa - Urheilullista - Aamulehti

Ylöjärven Ryhdin tytöt iskevät kahdella joukkueella SM-finaaleissa

Ryhdin A-tyttöjen joukkue voitti välieräturnauksen Nurmossa puhtaalla pelillä ja eteni huhtikuun lopun mestaruustaistoihin. Myös seuran B-tytöt kamppailevat ikäluokkansa finaaleissa.

5.4.2019 14:07

Lentopallo

Ylöjärven Ryhdin A- sekä B-tytöt ovat edenneet vakuuttavasti SM-finaaleihin. Molemmat joukkueet harjoittelevat samassa ryhmässä ja pääosa pelaajista on samoja taitureita kahden joukkueen välillä.

A-tyttöjen SM-sarjassa mittelee 36 joukkuetta, joista kahdeksan parasta ovat nyt selvittäneet tiensä Salossa 27.–28.4. pelattavaan finaaliturnaukseen.

Ryhti voitti Nurmossa käydyn välieräturnauksen kaatamalla Nurmon Jymyn, Puma Volleyn sekä Joen Jujun häviten vain yhden erän koko turnauksessa. Näin varmistui matka kohti finaalia, joka olikin ylöjärveläisten tavoitteena sarjan alkaessa syyskuussa.

Finaaliturnauksen joukkueet ovat todella taitavia ja taso vielä nousee, kun vastustajat saavat vahvistuksia liigasta ja ykkössarjasta, joissa kaudet ovat huhtikuun loppuun mennessä päättyneet.

Ylöjärveläiset lähtevät nuorella kokoonpanolla haastamaan monia ennakolta vahvemmiksi ajateltuja joukkueita, mutta myös Ryhti on näyttänyt kovuutensa tällä kaudella.

B-tyttöjen SM-sarjassa iskee peräti 89 joukkuetta, joista 12 parasta pelaa SM-finaalit Joensuussa 13.–14.4. Tässäkin ikäluokassa Ryhti on urakoinut A-tyttöjen tapaan koko kauden A- ja B-pooleissa eli kahdeksan parhaan joukossa.

Ylöjärvellä järjestetyn välieräturnauksen avausottelussaan Ryhti tyrmäsi Lempäälän Kisan selvästi 2–0 (25–12, 25–12). Nurmon Jymyä vastaan kotijoukkue kuitenkin notkahti ja tuloksena oli tappio luvuin 0–2 (21–25, 19–25).

Kolmannessa taistossa Euran Raikua vastaan Ryhti kokosi rivinsä ja pelasi komeasti antamatta vieraille mitään mahdollisuuksia loppulukemin 2–0 (25–8, 25–11). Samalla lippu finaaleihin oli Ryhdin takataskussa turnauksen voittajana.

Joensuussa on odotettavissa tasaisia kamppailuja ja kovia vastustajia. Hyvän pelipäivän osuessa kohdalle Ryhdin joukkueelle mikä vain on mahdollista. Ylöjärven tyttöjen tavoitteet ovat korkealla, he lähtevät voittamaan kaikkia koitoksiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: