Ykkösen TPV kohtaa Suomen Cupissa liigajoukkue IFK Mariehamnin – "Ottelu on kuin Daavid vastaan Goljat" - Urheilullista - Aamulehti

Ykkösen TPV kohtaa Suomen Cupissa liigajoukkue IFK Mariehamnin – "Ottelu on kuin Daavid vastaan Goljat"

TPV:n vielä junnuikäinen Julius Stenroos (26) pelasi vakuuttavan harjoitusottelun viime lauantaina Porissa MuSaa vastaan. Ensi lauantaina Pirkkahallissa tamperelaisten eteen tulee paria astetta kovempi haaste.

13.3.2019 22:50

Jalkapallo

Lauantainen Suomen Cupin ottelu tuo TPV:n punapaitojen vieraaksi Veikkausliigan IFK Mariehamnin. Ykköseen noussut TPV taisteli tiensä Cupin 16 parhaan joukkoon voittamalla oman karsintalohkonsa tasapisteissä KTP:n kanssa. Neljästä pelistään TPV vei kaksi ja hävisi sekä pelasi tasan kerran.

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen kutsuu ottelua Daavid vastaan Goljat -kohtaamiseksi muidenkin tosiasioiden kuin vieraiden kymmenkertaisen budjetin vuoksi.

– IFK Mariehamnille ei kelpaa kuin voitto. Meidän pitää pystyä puolustamaan tunnollisesti koko joukkueena ja saada aikaiseksi kiireen tuntua vastustajalle. Lisäksi meidän on kyettävä pitämään palloa itsellämme, jotta emme joudu koko ajan juoksemaan sen perässä, Ylinen sanoo.

TPV on harjoitellut pienen tauon jälkeen puolitoista viikkoa ja pelannut yhden harjoitusottelun. Lauantaina Porissa Musan Salamaa vastaan jokainen tamperelaisten 19 pelaajasta sai aikaa kentällä vähintään 45 minuuttia.

– Me lähdemme haastajana lauantain kamppailuun. Yleisön merkitys on punakoneelle suuri ja me tarvitsemmekin kahdennentoista pelaajan yleisöstä, huomauttaa Ylinen.

IFK Mariehamnin päävalmentajan Peter Lundbergin mukaan on selvää, että heidät nähdään suosikkeina. Joukkue on pelannut Veikkausliigassa kaudesta 2005 alkaen ja yltänyt Suomen mestariksi kaudella 2016. Vuonna 2015 IFK Mariehamn voitti Suomen Cupin.

– Vaikka erot Veikkausliigan ja Ykkösen välillä ovat selvät, tiedämme myös, että jos liigajoukkueella on huono päivä, niin Ykkösen joukkue voittaa. Meillä on iso kunnioitus TPV:tä kohtaan, koska he pelasivat karsintaottelut hyvin, kommentoi Lundberg.

Suomen Cupin koitos TPV–IFK Mariehamn alkaa lauantaina 16.3. kello 16 Pirkkahallissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos