Viialan ja Tuomiston rautakourat puristivat paikat arvokisojen areenoille Saksaan ja Serbiaan - Urheilullista - Aamulehti

Viialan ja Tuomiston rautakourat puristivat paikat arvokisojen areenoille Saksaan ja Serbiaan

Riikka Viiala tavoittelee Saksan EM-kisoissa mitaleita kahdessa mestaruussarjan lajissa. Loppuvuodesta tähtäimessä ovat kahvakuulaurheilun MM-kilpailut, jotka käydään Serbiassa marraskuussa.

10.3.2019 14:29

Kahvakuulaurheilu

Tamperelaiset Riikka Viiala ja Tapio Tuomisto urakoivat vahvasti kahvakuulaurheilun SM-kisoissa Konnevedellä helmikuun lopulla.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä Viiala osallistui long cyclen eli rinnallevedon ja työnnön mestaruussarjaan. Nostossa käytetään kahta 24 kilon kuulaa, joiden yhteispaino on varsin huomattava alle 58-kiloisten sarjan urheilijalle.

SM-tasolla painoluokkia yhdistetään siten, että palkintokorokkeelle pääsystä joutuu todella kamppailemaan. Mestaruussarjan painot eivät nouse kenen tahansa käsittelyssä, joten Konnevedellä mittelö käytiin avoimessa painoluokassa.

Sarjan ensikertalaisena Viiala teki ennätyksensä kuudella toistolla, joka on myös painoluokan Suomen ennätys. Mitalit jäivät odotetusti kauas, mutta vahva suoritus ylitti kaikki odotukset.

Viialan valmentajan Tapio Tuomiston mukaan nosto oli viikonlopun ehdoton kohokohta kaksikon urakassa. Tulos oikeuttaa mestaruussarjan edustuspaikkaan kuluvan vuoden arvokilpailuissa.

Seuraavana päivänä nostettiin miesten ja naisten biathlon sekä naisten tempaus. Viialan päälaji tällä kertaa oli mestaruussarjan tempaus 24 kilon kuulalla. Riikan tekemä henkilökohtainen ennätystulos 58 jäi vain kahden toiston päähän tavoitteesta. Mitalisijoille ei alle 75-kiloisten sarjassa ollut asiaa, mutta tulos riitti tässäkin lajissa arvokisojen edustuspaikkaan.

Viiala huhki sunnuntaina harrastusmielessä vielä amatöörisarjan biathlonissa, jossa suoritetaan ensin yhden käden työntö ja myöhemmin tempaus 16 kilon kuulalla.

Riikka jaksoi tehdä kohtuullisen saldon 161 työntöä ja 178 tempausta sijoittuen neljänneksi avoimessa painoluokassa. Pronssi jäi niukasti yhden toiston päähän ja hopeamitali neljän toiston päähän. Kaikissa suorituksissaan Viiala oli vähintään oman painoluokkansa paras.

Tapio Tuomisto nosti puolestaan amatöörisarjan biathlonissa, jossa miehet työntävät kahta ja tempaavat yhtä 24-kiloista morkulaa. Työnnön jälkeen Tapiolla oli vahva etumatka kilpakumppaneihinsa nähden 60 toistolla.

Tempauskin sujui hienosti ja oma ennätys kirjattiin lukemin 133. Valitettavasti nosto jäi silti sen verran kesken, että työnnön jälkeen toisena ollut voimanpesä pääsi kirimään Tapion ohitse. Tuomiston kaulaan ripustettiin lopulta hopeamitali, eikä voitto jäänyt kuin yhden toiston päähän. Tämä toi tamperelaiselle amatöörisarjan edustuspaikan arvokisoissa.

Kaksikko suuntaa seuraavaksi IUKL:n EM-mittelöihin, jotka käydään Saksan Stolbergissä 30.5.–2.6. Riikka Viiala tähtää Saksassa mitaleille kahdessa mestaruussarjan lajissa, long cyclessa ja tempauksessa. Kyseisiin sarjoihin valitaan yksi edustaja maata kohti kuhunkin painoluokkaan, joten SM-viikonlopun suoritukset täyttivät tavoitteensa. Tapio Tuomisto jahtaa EM-kisoissa mitalisijaa ja ennätyksiään amatöörisarjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos