Teekkareiden tykitys oli liikaa tupsukorville – ACE nousi Ilveksen kantaan liigan kakkoseksi - Urheilullista - Aamulehti

Teekkareiden tykitys oli liikaa tupsukorville – ACE nousi Ilveksen kantaan liigan kakkoseksi

ACE:n parhaana paikalliskamppailussa palkittu Oona Jaatinen teki kaksi maalia Jonna Hyvärinen (oik.) Ilveksen verkkoon.

8.3.2019 22:19

Futsal

Kauden haastavinta jaksoa tähän mennessä pelaava Ilves kohtasi jälleen yhden naisten Futsal-liigan kärkipään joukkueista lauantaina, kun syyskierroksella ainoana keltapaidat kaatanut ACE saapui vieraaksi poikkeuksellisesti Tesomalla käytyyn otteluun.

Tesoman palloiluhallin upeissa puitteissa nähtiin tasokas kamppailu, jossa pääosan Ilveksen hyvän alun jälkeen varasti ACE:n tehokenttä, joka vastasi tällä kertaa kaikista mustapaitojen maaleista.

Muutaman hukatun tekopaikan jälkeen Ilves sai aikaan pelin avausosuman, kun Jonna Kykkänen löysi tarkalla syötöllä vieraiden takatolpalta Elina Korsumäen, joka siirsi kotijoukkueen 1–0-johtoon 8 minuutin kohdalla.

Keltapaitojen vahva alku sai kuitenkin pikaisen lopun, kun erinomaista kautta liigassa pelaava ACE:n Oona Jaatinen nappasi pallon Ilveksen puolustuksen takana haltuun ja laukoi nahkakuulan komeasti veräjän kattoon ohi maalivahti Lilli Sandströmin.

Vain minuutti myöhemmin teekkarit kaivoivat maukkaan paikan Minna Kivelälle, joka iski vieraille toisen täysosuman. ACE:n johtomaalin jälkeen tapahtumat tasoittuivat ja molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Jakson loppua kohden ACE painoi enemmän päälle, mutta puoliajalle mentiin lukemissa 1–2.

Toisen puoliajan alkuun Ilves ei saanut konettaan avausjakson tapaan käyntiin, ja vieraiden prässi teki keltapaitojen pelaamisesta hankalaa. 27 minuutin kohdalla ACE:n kapteeni Sini Lauermaa pääsi laidasta läpi ja laukoi tarkasti teekkareiden kolmannen maalin.

Tämän jälkeen Ilveksen puolustuspaketti hajosi pahemman kerran ja Maria Tetri liukui vapaasti takatolpalta lukemiksi 1–4 Jaatisen syötöstä. Ottelun 32. minuutilla Jaatiselle tarjottiin päivän toinen osuma ja numerot taululla muuttuivat ratkaisevan tuntuisesti 1–5:een.

Loppuajan Ilves haki ylivoimalla kavennusta ja pelasikin enimmäkseen tasokasta yv:tä. Teekkareilla toki oli käsijarru päällä jo neljän maalin johdossa. Kunnon paikoista huolimatta tupsukorvat onnistuivat kavennuksessa vasta kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä, kun hässäkän päätteeksi Kykkänen maalasi Jenni Häklin merkkauttaessa itselleen syöttöpinnan.

ACE iski paikoistaan erittäin tarkasti ja paransi 5–2-voitolla asemiaan nousemalla nyt liigan kakkoseksi. Paikka pudotuspeleihin ei ole kuitenkaan vielä varma, joten teekkareiden on esitettävä vahvaa taistelua myös lauantaina 16.3. GFT:n vieraana.

Ilvekselle taas tappio oli toinen putkeen, mutta joukkueen sarjasijoitus on edelleen ykkönen. Kaksi viimeistä koitosta Ylöjärven Ilvestä ja Liikunnan Riemua vastaan ratkaisevat, miten pudotuspelit aloitetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos