Sotkamon SM-penkeiltä satoi menestystä Pirkanmaalle – matkaan tarttui 19 mitalia - Urheilullista - Aamulehti

Sotkamon SM-penkeiltä satoi menestystä Pirkanmaalle – matkaan tarttui 19 mitalia

Ylöjärven Ryhdin Teemu Hällfors nostaa junioriuran jälkeen ensimmäistä vuottaan miesten avoimessa sarjassa painoluokassa 83 kiloa. Tällä kertaa Teemun kaulaan ripustettiin SM-hopeaa.

1.3.2019 14:24

Penkkipunnerrus

Sotkamon Visa isännöi tämän vuoden klassisen penkkipunnerruksen SM-kisoja 22.–24. helmikuuta. Sotkamossa oli panostettu puitteisiin ja nostaminen normaalia korkeammalla lavalla tarjosi kilpailijoille mieluisan kokemuksen. Pirkanmaalaisten voimanpesien SM-saalis oli mittava: Tampereelle ja lähikuntiin punnerrettiin kaikkiaan 19 mitalia.

Miesten avoimessa sarjassa oli mukana vain yksi pirkanmaalainen. Ylöjärven Ryhdin Teemu Hällfors taisteli 83-kiloisten painoluokassa loppuun saakka kultamitalista, mutta joutui tyytymään hopeaan tuloksella 185 kiloa, jolla hän sivusi omaa ennätystään. Juniorisarjoissa menestystä niittänyt Hällfors ei ollut kisan jälkeen sijoitukseensa kovin tyytyväinen, koska tavoitteena oli painoluokan voitto.

Nokialainen Tutta Ylivinkka (MaxPower) kilpaili sekä avoimessa että masters 1 -sarjassa painoluokassa N84+. Ylivinkka otti ensin mestaruuden masters-puolella tuloksella 97,5 kiloa. Seuraavana päivänä vuorossa oli avoimen sarjan mittelö, jossa Ylivinkka sijoittui toiseksi tuloksella 95 kiloa. Tutta yritti molemmissa sarjoissa kolmannella nostollaan päihittää 100 kiloa, mutta se oli vielä liian kova haaste.

– Sijoitukseen olen tyytyväinen, mutta terävin ykkönen eli maksimitulos jäi puuttumaan, kommentoi tuplamitalisti Ylivinkka masters-kisan jälkeen.

Ylöjärven Ryhdin Anton Kauranen ja Lempäälän Voimailijoiden Joni Kartela osallistuivat molemmat juniorisarjaan M18. Painoluokassa 53 kiloa nostava ja myös judokana tunnettu Kauranen on nuoresta iästään huolimatta tottunut kilpailija. Tällä kertaa voittosuorituksessa tankoon oli lastattu rautaa 82,5 kiloa, mikä sivusi Kaurasen ennätystä. Kartela puolestaan sijoittui sarjassa 83M18 toiseksi henkilökohtaisella ennätyksellään 110 kiloa.

Tampereen Voimanostajia edustava Arturs Birznieks onnistui kaikissa kolmessa kisanostossaan ikäluokassa M23 painoluokassa 66 kiloa. Sarjan kultaan hän tarvitsi 122,5 kilon punnerruksen, eli penkistä nousi kaksi kertaa oman painon verran rautaa.

Pirkanmaalaisittain isoimmista raudoista vastasi Ylöjärven Ryhdin Vesa Korhonen. Hänen sarjansa 200, 212,5 ja 220 kiloa oli myös toisen kisapäivän kovin suoritus. Päivän voittotulos 220 kiloa on Korhosen oma ennätys. Korhonen tunnetaan siitä, että nostot näyttävät aina erittäin helpoilta. Yli 200 kiloa on kuitenkin isollekin miehelle käsivarsia tärisyttävä paino.

– Tulos oli yllätys itsellekin. Tavoitteena oli tehdä oma ennätys, ja se rikkoutui jo toisella 212,5 kilon nostolla. Toki 220 kiloa oli vähän salaa tavoitteena, mutta silti erittäin positiivinen yllätys, kertoi vaatimaton voittaja Korhonen.

Miesten mastersien muita mitalisteja olivat M70-sarjoissa Ylöjärven Ryhdin Antero Kauranen (painoluokka 74 kiloa, 1. sija, tulos 110 kiloa) ja Tampereen Voimanostajien Veikko Männistö (painoluokka 93 kiloa, 1. sija, 95 kiloa).

M60-ikäluokassa mitalit toivat Tampereen Voimanostajien Ilkka Kanerva (painoluokka 74 kiloa, 1. sija, 135 kiloa) ja Ylöjärven Ryhdin Voitto Ahopelto (2. sija, 120 kiloa).

M50-sarjoissa mitaleille urakoivat Tampereen Voimanostajien Hannu Peräsalo (painoluokka 66 kiloa, 1. sija, 95 kiloa) ja Harri Vahtolammi (painoluokka 83 kiloa, 2. sija, 165 kiloa).

Saman seuran edustajat menestyivät myös M40-sarjoissa: Jussi Hirvimies voitti painoluokan 120 kiloa tuloksella 175 kiloa ja Tuomo Vuorenmaa sijoittui toiseksi painoluokassa 83 kiloa tuloksella 145 kiloa. Ylöjärven Ryhdin Hannu Mikkola oli painoluokassa 93 kiloa neljäs tuloksella 132,5 kiloa.

Naisten masters-mittelöissä Pirkanmaata edustivat Ylöjärven Ryhdin ja Tampereen Voimanostajien penkkipunnertajat. N40-sarjassa Ryhdin Sanna Hillberg oli pronssilla painoluokassa 57 kiloa (tulos 57,5 kiloa), Vappu Kopra otti hopeaa painoluokassa 63 kiloa (tulos 60 kiloa) ja Päivi Ristolainen pronssia painoluokassa 72 kiloa (tulos 55 kiloa).

Tampereen Voimanostajien riveistä Marju Saari oli painoluokassa 84 kiloa neljäs (tulos 87,5 kiloa) ja N50-ikäluokassa Tarja Perälä voitti painoluokan 84+ kiloa tuloksella 95 kiloa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos