BC Nokian naiset nappasivat paikallisrevanssin nimiinsä yhden korin erolla Pyrintöön - Urheilullista - Aamulehti

BC Nokian naiset nappasivat paikallisrevanssin nimiinsä yhden korin erolla Pyrintöön

Evianna Sipilä (44) upotti Pyrinnön riveistä eniten eli 18 pistettä, BC Nokian Karoliina Kerilahti (9) vahvat 16 pinnaa, kun nokialaiset voittivat kauden toisen keskinäisen kohtaamisen luvuin 68–66.

8.1.2019 21:35

Koripallo

Naisten ykkösdivisioonan kevät alkoi paikallisottelulla sunnuntaina, kun Pyrintö matkasi naapuriin BC Nokian vieraaksi. Kauden ensimmäinen kohtaaminen lokakuussa oli tamperelaisten näytöstä pistein 88–68, mutta odotettavissa oli, että revanssi kulkee tasaisempaa tahtia.

Ottelun alussa haettiin hieman asemia ja ensimmäinen viisiminuuttinen oli varsin vähäkorista peliä. Katri Menna sekä Karoliina Kerilahti kartuttivat Nokian pistepussia ja Viivi Mäkinen oli Pyrinnön valopilkkuja. Ensimmäinen kymppi meni luvuin 17–12 kotijoukkueelle.

Toinen jakso oli molemmilta joukkueilta onnistuneempaa hyökkäyspeliä. Menna iski neljänneksen alkuun kaksi kolmen pisteen koria ja piti eron suotuisana Nokialle.

Vierailla oli vaikeuksia pitää hyvän ottelun pelannutta Kerilahtea pois hyökkäyslevypalloista ja Nokia onnistui pääsemään näiden tilanteiden jälkeen vapaaheittoviivalle tai nostamaan helppoja koreja. Ennen pitkää taukoa Anni Lehtolan viime hetkien kolmen pisteen pussitus vei Näädät tauolle 44–30-johdossa.

Toiselle puoliajalle kentälle asteli sisuuntunut Pyrintö. Ensimmäiset neljä minuuttia vilahtivat 13–4 vieraille ja Nokia oli pakotettu aikalisään. Emilia Anttilan pelinrakentelu ja Evianna Sipilän korinteko olivat Pyrinnön nousun takana. Aikalisän jälkeen Pyrinnön tehtailu hyytyi hetkeksi ja Nokia pääsi pienelle karkumatkalle.

Viimeinen neljännes ja sen alku oli jälleen Pyrinnön hallintaa. Neljässä minuutissa yhdeksän pisteen ero oli kurottu kiinni, jonka jälkeen alkoi kori korista pelaaminen. Voittopisteet 68–66 viimeisteli vapaaheittoviivalta Johanna Kalin puolitoista minuuttia ennen kamppailun loppua. Molemmilla joukkueilla oli vielä paikkoja, mutta Nokia vei tällä kertaa pidemmän korren.

– Ensimmäisellä puoliajalla näkyi huono valmistautuminen. Tiedossa oli vastustajan parhaiden pelaajien vahvuudet, mutta emme pystyneet ottamaan niitä pois. Toisella puoliajalla tehtiin paljon töitä ja noustiin kamppailemaan voitosta. Pitää olla ylpeä kuinka sitkeitä tyttöjä nämä ovat, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Juri Heinämäki.

BC Nokian vastuuvalmentaja Aleksi Suominen puolestaan kehui, kuinka hienoja tapahtumia paikallispelit ovat ja kuinka niissä on aina kyseessä paljon enemmän kuin kaksi sarjapistettä. Suomisen mielestä oli lisäksi hienoa nähdä, että pirkanmaalainen koripalloyleisö oli löytänyt hallille.

– Oltiin kaksi ekaa jaksoa aloitteellisempi joukkue. Saatiin pakotettua Pyrintö ratkaisuihin kättä vastaan, kun taas omassa hyökkäyksessä tehtiin niitä juttuja mitä oli pelisuunnitelmassa: hyökättiin kohti koria ja haluttiin viimeistellä läheltä koria.

– Toisella puoliajalla Pyrintö nosti intensiteettiä ja laittoi pari kovaa kolmosta koriin, mutta näytettiin henkistä kanttia sekä pelattiin viimeiset pallonhallinnat järkevästi ja vietiin ottelu meidän nimiin. Tämä ei ollut joukkueen parhaita pelejä tällä kaudella, tosin hyvä alku kevääseen ja kohti tavoitetta eli nousua naisten Korisliigaan, tuumasi Suominen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos