Ilveksen liiganaiset pyörittivät KaDya 6–0, teekkareille neljä lisäpinnaa - Urheilullista - Aamulehti

Ilveksen liiganaiset pyörittivät KaDya 6–0, teekkareille neljä lisäpinnaa

Sini Sutinen (vas.) ja muut Ylöjärven Ilveksen naiset joutuivat taipumaan kotikentällään Anni-Elina Luotosen MuSalle 0–3.

1.11.2018 20:06

Futsal

Ilves FS oli hallitsevana osapuolena Kampuksen Dynamoa vastaan jo naisten Futsal-liigan kotiottelun avausjaksolla, mutta väänsi maalihanat kunnolla auki vasta toisella puoliskolla.

Elina Korsumäen tarkka viimeistely kulmapotkusta ensimmäisen jakson loppupuolella vei Ilveksen kuitenkin 1–0-johdossa tauolle, minkä jälkeen Kaupissa alkoivat maalikarkelot KaDyn päädyssä, kun keltapaidat onnistuivat kuuden minuutin sisään neljästi. Ilves sai selvän yliotteen vieraista näiden osumien myötä ja lopussa joukkue viilettikin ensimmäistä kertaa tällä kaudella erittäin vapautuneissa merkeissä.

Korsumäki latasi ottelussa vielä toisenkin täysosuman, kaksi kaappia teki myös Emilia Jokisalo, kertaalleen maalasivat Pinja Peuramäki ja Jenni Häkli.

Teekkareilla tiukka tupla

Tampereen teekkareiden ACE puolestaan kohtasi lauantaina kotonaan FTK:n ja sunnuntaina vieraissa MuSaFutsalin. Lauantaina ACE:n peli ei alkanut Tamppi Areenalla parhaalla mahdollisella tavalla ja FTK pääsi hallitsemaan kenttää.

FTK kampesi useampaan otteeseen vaarallisille paikoille ja viidennellä minuutilla Tiia Juntikka hassutti pari ACE:n pelaajaa laidalla ja Sofia Husso siirsi pallon etutolpalta maaliin. Osuman jälkeen ACE terävöityi ja pystyi hallitsemaan peliä enemmän. Ajassa 9.01 teekkareille tuli kuitenkin takaisku kesken pitkän hallintajakson. FTK pommitti kulmasta kohti maalia ja veto kimposi epäonnisesti omasta pelaajasta sisään.

Tauolta palasi jälleen kerran sisuuntunut ACE. Hallinta oli ensimmäisestä vaihdosta lähtien kotijoukkueella ja tämä tuotti tulosta ensin ajassa 20.56, kun Jonna Aro tiputti ja Sini Lauermaa viimeisteli. Tasoitus tuli ajassa 23.48, kun Oona Jaatinen riisti pallon korkealla hyökkäysalueella ja iski lukemiksi 2–2.

Tiia Juntikka kuittasi oman riistonsa jälkeen ja siirsi vieraat taas johtoon alle minuutin päästä edellisestä maalista. ACE ei luovuttanut, vaan kiri rinnalle ja ohi. Ensin ajassa 27.21 Noora Terho laittoi pallon maalin kattoon Anne Riekin syötöstä ja 4–3-voittomaali syntyi ajassa 32.51 Oona Jaatisen viimeistellessä Maria Tetrin tarjoilun.

Sunnuntain tasainen kamppailu alkoi melko varovasti sekä teekkareilta että MuSalta. Ottelun edetessä ACE pääsi kuitenkin pyörittämään omaa peliään hyvin ja ensimmäinen puoliaika oli oikeastaan molemmilta joukkueilta hallittua pelaamista ja maalipaikkoja syntyi molemmissa päissä. Tauolle siirryttiin kuitenkin 0–0-lukemissa.

Toisella puoliajalla peli muuttui hieman suoraviivaisemmaksi MuSan nostettua prässitasoaan ja ACE:n hyödynnettyä vastahyökkäystilanteitaan. Ensimmäisenä verkkoa heilutti MuSa onnistuneen vaparikuvion päätteeksi ajassa 22.31.

ACE tasoitti ajassa 26.13, kun Maria Tetri eteni laidalla ja vetäisi kohti maalia, jossa odotti Anniina Myötyri, joka siirsi pallon ilmasta verkon perukoille. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja kun jatko-ottelukaan ei tuonut ratkaisua, siirryttiin rankkareille.

10 metrin rangaistuslaukauskilpailussa ainoan maalin teki kotijoukkue ja näin MuSalle napsahti kaksi pistettä ja ACE:lle yksi.

Ylöjärvelle toinen tappio putkeen

Ennen teekkareiden kaatoa MuSa päihitti lauantaina Ylöjärven Ilveksen lukemin 3–0. YIlveksen tiukasta taistelusta, hyvistä maalipaikoista, tolppalaukauksesta ja pilkusta huolimatta tauolle siirryttiin porilaisten 1–0-johdossa.

Toinen jakso eteni YIlveksen kovan takaa-ajon merkeissä jo yli puolivälin, mutta kun kotijoukkue ei saanut palloa millään maaliin, iski MuSa 2–0-johtoon ajassa 34.19.

YIlves otti aikalisän ja turvautui sen jälkeen lentävään maalivahtiin, kun peliaikaa oli jäljellä nelisen minuuttia. Kotijoukkueen ylivoimapyöritys ei ehtinyt vanhentua montakaan sekuntia, kun Netta Hannula katkaisi YIlveksen poikittaissyötön ja sijoitti tyhjiin loppunumeroiksi 0–3.

Ilves FS on nyt liigan kakkosena ja ACE kolmosena, kummatkin 12 pisteen potilla yhden pinnan päässä sarjakärki MuSaFutsalista. Ylöjärven Ilves on kuudentena viisi pistettä keränneenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos