Tapio Tuomisto otti kuulat haltuun ja punnersi MM-pronssia Latviassa, Riikka Viiala urakoi neljänneksi - Urheilullista - Aamulehti

Tapio Tuomisto otti kuulat haltuun ja punnersi MM-pronssia Latviassa, Riikka Viiala urakoi neljänneksi

Tamperelainen Tapio Tuomisto (oik.) urakoi MM-pronssia alle 95-kiloisten amatöörisarjassa. Kultaa vei saksalainen Vadim Sichwardt ja hopeaa liettualainen Arturas Talijunas.

25.10.2018 20:14

Kahvakuulaurheilu

Tamperelaiset kahvakuulaurheilijat Riikka Viiala ja Tapio Tuomisto osallistuivat lajin MM-kilpailuihin Latvian Daugavpilsissä 11.–14.10.

Ensimmäisenä kisapäivänä Tuomisto nosti biathlonin alle 95-kiloisten amatöörisarjassa. Työntötulos kahdella 24 kilon kuulalla oli 51 toistoa. Tempauksia yhdellä 24-kiloisella kuulalla kertyi 117. Yhteistulos riitti komeasti MM-pronssiin, joka on Tuomiston ensimmäinen yleisen sarjan arvokilpailumitali.

– Kuulat olivat kuin tehty minua varten, kommentoi Tapio nostonsa jälkeen. Tuomistolla on entuudestaan hallussaan veteraanisarjan EM-pronssi vuodelta 2017.

Riikka Viiala nosti Latvian MM-kisoissa myös kahden kuulan työnnön näytöslajina 16-kiloisilla järkäleillä uuden SE-tuloksen 72 toistoa.

Riikka Viiala on aiemmin kisannut menestyksekkäästi amatöörisarjan tempauksessa 16 kilon kuulalla. Nyt hän mitteli mestaruussarjassa, jossa kuulapaino on 24 kiloa.

Alle 58 kilon sarjassa syntyi Riikan oma ennätys 56 toistoa, jolla hän sijoittui hienosti neljänneksi. Voitto meni odotetusti venäläiselle Olga Yaryomenkolle tuloksen ollessa 204. Hopea matkasi Kazakstaniin ja pronssi Ukrainaan.

Viiala kommentoi olevansa todella tyytyväinen tulokseensa ja sijoitukseensa, joita hän lähtee parantamaan ensi vuonna.

Suomen joukkueessa oli 19 urheilijaa ja koko kilpailuissa puolestaan reilu 400 nostajaa 29 maasta. Mestaruussarjan mitaleita sinivalkoisille tuli yksi, amatöörisarjoista neljä ja veteraanisarjoista yhdeksän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos