Tampereen teekkareiden ACE iskee naisten Futsal-liigassa kolmen voiton putkessa - Urheilullista - Aamulehti

Tampereen teekkareiden ACE iskee naisten Futsal-liigassa kolmen voiton putkessa

Kampuksen Dynamon kaadon jälkeen ACE:n voitokkaasta vierailusta iloitsivat muiden muassa Oona Jaatinen (16) sekä yläviitosia heittäneet Maria Tetri, maalivahti Tiia Ropanen ja Suvi-Marja Hytönen (oik.).

20.10.2018 13:39

Futsal

Kampuksen Dynamon ja ACEn kauden ensimmäinen kohtaaminen naisten Futsal-liigassa ei suuresti eronnut joukkueiden aikaisemmista kohtaamisista. Lähtökohdat Jyväskylässä käytyyn otteluun olivat molemmilla melko samanlaiset muutamien avainpelaajien puuttuessa riveistä.

Ensimmäisellä puoliajalla ACE luovutti pallonhallinnan liian helposti kotijoukkueelle, joka ei tosin tilaisuuksia kovin hyvin hyödyntänyt. Kumpikaan joukkue ei oikein päässyt todellisille maalintekopaikoilla ACE:n puolustaessa hyvin ja hermoillessa hyökkäyksessä.

Ensimmäiselle puoliajalle ei pöytäkirjaan muuta kirjattu kuin molempien joukkueiden virheet. ACE tosin sai maalin sisäverkon heilumaan kertaalleen, mutta tuomareiden mielestä pallo ei ollut kokonaan maalissa.

ACE tuli kopista luottavaisin mielin ja dominoi toista puoliaikaa pitäen hyvin palloa ja luoden vaarallisia paikkoja. Tästä huolimatta kävi kuten kaikissa kauden aiemmissa peleissä ja vastustaja pääsi harvoista hyökkäyksistään iskemään ottelun avausmaalin ajassa 25.30.

ACE kuitenkin sisuuntui tästä ja upotti tasoituksen vain minuuttia myöhemmin, kun Sanna Koskinen nosti pallon ylös liikkuneelle Maria Tetrille, joka hassutti maalivahdin ja viimeisteli lukemiksi 1–1.

Teekkareiden joukkue sai maalista selvästi uutta virtaa ja työ tuotti tulosta ajassa 28.18, kun Oona Jaatinen riisti pallon ylhäällä oikealla laidalla ja pisti pallon taka-alanurkkaan ja ACE:n 2–1-johtoon.

Vieraiden hallinta jatkui ja Dynamolla oli selviä vaikeuksia omassa pelissään. Seuraava maali nähtiin ajassa 30.34, kun Leena Lepikonmäki heitti oivaltavan avauksen Jaatiselle, joka pääsi etenemään vapaasti ja jälleen laittamaan pallon takanurkkaan.

Viimeisen sinetin ottelulle iski vasemmalla laidalla pallon riistänyt Anne Riekki ACE:n 4–1-johtomaalin muodossa. KaDy otti hyvin aikaisessa vaiheessa viidennen kenttäpelaajan mukaan toivoen kavennusta, mutta vaarallisia vetoja he eivät juurikaan saaneet aikaan. Näin ACE nappasi jo kauden kolmannen voittonsa erinomaisella toisen puoliajan pelaamisella.

ACE on kaikkiaan kahdeksan pisteen saldolla nyt liigan kolmantena, kakkosena tasapisteissä teekkareiden kanssa on MusaFutsal ja piikkipaikkaa pitää täydellä yhdeksällä pinnalla Ilves FS.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos