Tampereen Ju-Jutsukoulun Perttu Tepponen puristi Euroopan mestariksi Romanian tatameilla

TJJK:n Perttu Tepponen pisti EM-kisojen tiukassa semifinaalissa nippuun Puolan Andrzej Iwatin.

19.10.2018 19:24

Lukkopaini

Lukkopainin EM-kilpailut järjestettiin 6. lokakuuta Romanian Bukarestissa yhteensä noin 190 osallistujan voimin. Palkintona oli miesten sarjojen voittajille paikka vuoden 2019 MM-kisoihin Anaheimiin, Kaliforniaan. Naisille MM-paikka on jaossa vasta vuoden 2019 EM-mittelöissä.

Tampereen Ju-Jutsukoulun Perttu Tepponen otteli alle 99-kiloisten miesten sarjassa yhteensä neljä ottelua: Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui serbialainen Obrad Nedic. Tässä kamppailussa oli havaittavissa vielä pientä ramppikuumetta ja jännitystä, eikä kumpikaan oikein saanut varsinaisella otteluajalla pisteiden arvoisia suorituksia. Jatkoajalla Tepponen teki kuitenkin tyylipuhtaan alasviennin ja hankki tarvittavat pisteet voittoon.

Toisella kierroksella vastassa oli yksi sarjan ennakkoon kovimmista taistelijoista, Puolan Lukasz Mihalec. Hän kuristikin voiton Pertusta pari vuotta aikaisemmin lukkopainin EM-kisoissa Saksassa. Tällä kertaa osat vaihtuivat ja Tepponen otteli aggressiivisesti halliten koitosta alusta loppuun. Ramppikuume oli ohitse ja Perttu voitti ottelun kiertävällä olkapäälukotuksella.

Semifinaalissa vastaan asettui Tepposen tiimille aiemmin tuntematon Andrzej Iwat Puolasta. Paikan päällä olleilla puolalaisilla oli kovat odotukset tälle miehelle, hän on nuori nouseva tähti maansa lukkopainipiireissä.

Semifinaali oli tasaista ja kovaa vääntöä. Perttu oli pari kertaa ahtaalla, mutta onnistui pitämään päänsä kylmänä ja karkaamaan vastustajan kuristusotteista. Jatkoajalle mentiin tasatilanteessa, jossa Perttu ratkaisi ottelun kääntämällä puolalaisen alasvientiyrityksen edukseen ja voitti Iwatin sekä finaalipaikan lopulta kolmella pisteellä.

Finaalitaisteluun Pertun vastustajaksi nousi norjalainen Muslim Patsarigov, joka oli toinen sarjan ennakkosuosikeista. Kultakamppailu eteni erittäin tasaisesti. Molemmat ottelivat tarkasti, mutta norjalainen vältteli tilanteita ja oli sen verran passiivinen, että sai tuomareilta miinuspisteen. Tämän miinuksen turvin Euroopan mestaruus ratkaistiin tasatilanteessa Tampereelle.

EM-kultaa napanneen Perttu Tepposen riemuun liittyivät huoltajat Kari Jalava (vas.) ja Kari Peltola sekä valmentaja Tero Pyylampi.

– Aivan huikea suoritus! Pertusta tuli nyt kuudes lukkopainin Euroopan mestari Tampereen Ju-Jutsukoululla. TJJK:lla on eri Euroopan mestareita suomalaisista saleista ylivoimaisesti eniten ja minun käsitykseni mukaan koko Euroopasta ei löydy toista salia, jolla olisi samaa määrää EM-kultamitaleita, kommentoi Tepposen valmentaja ja TJJK:n brasilialaisen jujutsun pääohjaaja Tero Pyylampi.

Perttu Tepponen oli ainoa suomalainen, joka ansaitsi Bukarestin kisoista paikan ensi vuoden MM-tatameille. Muut tamperelaiset eivät mitalitaistoihin yltäneet.

Romaniassa tuli toinenkin EM-kulta Suomeen, kun vapaaottelua päälajikseen harjoitteleva MMA Imatran Maiju "Mountain Momma" Suotama yllätti itsensä sekä vastustajansa alle 60-kiloisten sarjassa. Mutta kuten sanottu, naisille MM-paikka heltiää vasta ensi vuoden EM-kisoista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut