Moron urheilullista: Takolaiset jo 14. kerran putkeen seurojen paras - Urheilullista - Aamulehti

Moron urheilullista: Takolaiset jo 14. kerran putkeen seurojen paras

Takon Soutajien Juho Salonen nappasi SM-sprinttien kultaa sekä A-poikien että B-poikien yksiköissä.

14.9.2018 15:27 | Päivitetty 14.9.2018 18:11

Soutu

Takon Soutajat päätti olympialuokkien kilpailukauden totutun vahvasti Porvoossa järjestetyissä SM-sprinteissä viime viikonloppuna. Tampereelle tuomisina oli yhteensä 19 SM-mitalia, joista kuusi oli kultaisia.

Samalla Takolle varmistui historiallinen 14. peräkkäinen parhaan olympialuokkien soutuseuran titteli. Tällä kertaa taistelu tittelistä ratkesi vasta viimeisen kisan myötä, kun ennen Porvoon mittelöitä Takon kannoilla kesän SM-pisteissä kärkkyi Turun Soutajat.

Aikuisten sarjoissa viikonlopun menestyksekkäin takolainen oli Joonas Petäjäniemi, joka urakoi miesten kevyen luokan yksikön sekä miesten kahdeksikon mestaruuksien lisäksi kaksi pronssista mitalia. Kevyessä yksikössä Takon saldoa täydensi vasta 17-vuotias Juho Jokisalo ottamalla hopeaa komean soudun päätteeksi.

Naisten puolella Takon joukkue oli tänä vuonna tavanomaista pienempi, mutta silti menestyksekäs, kun Anni Haavisto nappasi naisten kevyessä yksikössä pronssia.

Lisäksi Anni ohjasi perähenkilönä startin jälkeisessä tiukassa tilanteessa miesten kahdeksikon karkuun muilta veneiltä ja takolaiset tykittivät kovalla tahdilla hienoon voittoon. Kahdeksikossa soutivat Joonas Petäjäniemi, Klaus Geiger, Timo Pitkänen, Lasse Mäki, Marko Kalela, Morvan Nozahic sekä Raamin kaksoset Niko ja Lassi.

Geiger ja Kalela saivat miesten perämiehettömän kaksikon hopeaa sekä perämiehettömän nelosen hopeaa Raamin veljesten kanssa. Geiger ja Petäjäniemi veivät pariairokaksikossa pronssia ja pariaironelosessa pronssia yhdessä Nozahicin ja junnuikäisen Elias Haaviston kanssa.

Takon junnujen nelikko Stina Dewes (oik.), Iiris Ijäs, Mikael Tuohioja ja Krista Dewes toi hienosti hopeaa Porvoon SM-kisoista.

Nuorissa Takon parhaasta suorituksesta vastasivat A-pojat, jotka ottivat kolmoisvoiton, kun vasta B-junnuikäinen Juho Salonen voitti, Elias Haavisto kauhoi hopeaa ja Juho Jokisalo pronssia.

Muita juniorisarjojen voittajia olivat Mikael Tuohioja C-poikien ja Juho Salonen B-poikien yksikössä sekä Iiris Ijäs ja Krista Dewes C-tyttöjen pariairokaksikossa. Hopeaa ottivat Iiris Ijäs D-junioreiden yksikössä, B-junnujen pariaironelonen kokoonpanolla Stina Dewes, Krista Dewes, Iiris Ijäs ja Mikael Tuohioja sekä Stina Dewes B-tyttöjen yksikössä ja siskonsa Kristan kanssa B-tyttöjen pariairokaksikossa.

Iiris Ijäs ja Stina Dewes voittivat muun urakoinnin ohessa pronssiset mitalit ikäistään vanhempien yksiköissä, kun Iiris oli C-tyttöjen ja Stina A-tyttöjen kolmas.

Takon seniori- ja juniorisoutajat ovat osoittaneet pärjäävänsä kansallisella kärkitasolla lukuisissa eri veneluokissa kauden aikana. Viime vuosikymmenen puolivälistä jatkunut parhaan soutuseuran titteleiden sarja osoittaa, että sekä valmennus, potentiaalisten urheilijoiden houkuttelu lajin pariin että soutu-urheilulle suosiollisten olosuhteiden järjestäminen ovat onnistuneet Tampereella kilpailijoita paremmin.

Toivottavasti aktiivisten seuralaisten ja Tampereen kaupungin panostus lajin eteen pysyy jatkossa vähintään nykyisellä tasolla, jotta Takon menestysvuodet saisivat jatkoa myös tulevaisuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos