Moron urheilullista: Hartikainen hankki EM-kisalipun Unkarin kehässä

Tampereen Ju-Jujutsukoulun Hanna-Riikka Hartikainen (oik.) avasi Unkarin maailmancupin urakkansa voitokkaasti Itävallan Yael Yvonia vastaan.

31.5.2018 16:47 | Päivitetty 31.5.2018 17:25

Potkunyrkkeily

Potkunyrkkeilyn Unkarin maailmancup on arvokisojen jälkeen maailman ykkösturnaus ja tärkein EM-näyttöpaikka. Tänä vuonna se järjestettiin 18.–20.5. Budapestissa noin 1 500 ottelijan voimin. Kilpailijoita maailmancupin mittelöihin saapui peräti 38 eri maasta ja Suomesta mukana oli 14 osallistujaa.

Tampereen Ju-Jujutsukoulua Budapestissa edusti Hanna-Riikka Hartikainen, jolle tämä oli ensimmäinen kansainvälinen turnaus. Hanna-Riikka on hallitseva K1-ottelumuodon Suomen mestari naisten sarjassa alle 56 kiloa. K1-ottelumuotoa pidetään yleisesti potkunyrkkeilyn kuninkuusluokkana.

Hartikainen nousi perjantaiaamuna kehään ensimmäiseen koitokseensa, jossa vastassa oli itävaltalainen ammattilaisottelija Yvon Yael. Kamppailu oli tasainen kaksi ensimmäistä erää, mutta viimeisessä erässä Hanna-Riikka lisäsi tempoa ja vei ottelun vahvoilla polvi- ja lyöntitekniikoilla.

Perjantaina iltapäivästä Hartikaisella oli ohjelmassa puolivälierä. Otteluun tehtiin valmistautumiset ja kehään asteltiin taistelumielellä, mutta vastustaja ei tuntemattomasta syystä koskaan saapunut ja näin turnaustaulukkoon merkittiin Walk Over eli voitto ilman ottelua.

Lauantain semifinaalissa vastaan asettui ammattilaisottelija ja vuoden 2016 EM-pronssimitalisti, Slovakian Veronika Petríková. Kaksi ensimmäistä erää olivat tasaisia. Aivan toisen erän lopussa Hanna-Riikka lisäsi rytmiä ja jatkoi samaa kyytiä kolmannessa erässä. Päätöserän puolivälissä Petríková väsähti pahasti ja Hanna-Riikka haki vahvoja polviosumia vieden ottelun nimiinsä.

Sunnuntain finaalissa Hartikainen kohtasi jälleen kovan ammattilaisottelijan, K1-organisaation amatöörien maailmanmestarin Viktoria Korkoshkon Ukrainasta. Tällä kertaa vastustaja oli aavistuksen teknisempi ja osuvampi voittaen kamppailun 3–0.

Hanna-Riikka sai Unkarin turnauksesta osakseen paljon kiitosta Suomen maajoukkueen valmennusportaalta ja nappasi sittemmin myös EM-maajoukkuepaikan. Näin Hartikaisen seuraava päätavoite on 13.–21.10. Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa järjestettävät EM-kilpailut.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut