Moron urheilullista: Hartikainen teki seurahistoriaa SM-kultamitalilla

Tampereen Ju-Jutsukoulun Hanna-Riikka Hartikaisen taisteltua upeasti Suomen mestariksi, riemuun liittyivät seurakaveri Sonja Juntunen sekä valmentaja Jani Ikävalko.

15.3.2018 13:10

Potkunyrkkeily

Potkunyrkkeilyn SM-kisat kamppailtiin maaliskuun alussa Vaasassa. SM-kilpailut ovat samalla yksi maajoukkuevalintojen tärkeimmistä valintaperusteista Finnish Openin ja toukokuun lopulla oteltavan Unkarin World Cupin ohella.

Tampereen Ju-Jutsukoulun riveistä Vantaan kehään nousivat Hanna-Riikka Hartikainen sarjassa naiset alle 56 kiloa ja SM-tason ensikertalainen Sonja Juntunen sarjassa naiset alle 60 kiloa.

Hartikainen voitti mestaruuden jännittävän ja vauhdikkaan ottelun päätteeksi tuomariäänin 2–1. Vastassa finaalissa oli thainyrkkeilyn hallitseva Suomen mestari ja kevään sensaatio Grite Org. SM-kulta on Hanna-Riikan ensimmäinen ja myös TJJK:n historian ensimmäinen tässä lajissa.

Hanna-Riikka tuskaili koko kilpailuja edeltäneen viikon flunssan kourissa ja paras terä oli vielä kisaviikonloppunakin tiessään, joten kulta tuli ennen kaikkea suurella taistelutahdolla.

Juntuselle tuli vastaan heti avauskierroksella sarjan ennakkosuosikki, kaksinkertainen Suomen mestari Kaisa Musikka, joka edustaa Vantaan Kamppailukeskusta. Sonja haastoi vahvalla tekemisellä läpi ottelun, mutta kokenut Musikka oli taitavampi jälkitilanteissa ja vei kamppailun lopulta 3–0.

Juntunen kuitenkin osoitti kuuluvansa jatkossakin SM-kilpailuihin ja valmentaja Jani Ikävalko uskoo, että ensi vuonna ollaan myös Sonjan kanssa tiukasti mitalikamppailussa mukana.

Hartikaisen kausi jatkuu valmistavilla otteluilla Helsinki Openissa ja Hämeenlinna Openissa. Seuraava varsinainen tavoite on Unkarin World Cup, joka järjestetään 17.–20. toukokuuta ja josta Hanna-Riikka hakee myös näyttöä maajoukkuepaikkaa varten.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut