Moron urheilullista: Pyylampi nousi kultapallille Euroopan avoimissa

Tampereen Ju-Jutsukoulun Tero Pyylampi juhli kultaa neljän ottelun urakan jälkeen Lissabonissa. Muut mitalit menivät brasilialaisille ottelijoille. Hopeaa nappasi Sadayoshi Kurimori (vas.), toisen pronssin sai Teron semifinaalivastustaja Stéfano Corrêa ja toiselta puolelta kaaviota pronssille tuli Maximiliano Carvalho.

9.2.2018 15:54

Brassijujutsu

Portugalin Lissabonissa järjestettiin tammikuun puolella brasilialaisen jujutsun Euroopan avoimet mestaruuskilpailut, lajin isoimpiin kisoihin kuuluva tapahtuma, joka venyi tänä vuonna kuusipäiväiseksi ja jossa osallistujia oli lähemmäs 4 000. Tampereelle Lissabonista lähti kaksi mitalia, kuten matkasi myös Nokialle.

Tampereen Ju-Jutsukoulun väkivahva Tero Pyylampi nousi ykköseksi mustavöisten alle 35-vuotiaiden divisioonassa, alle 88,3 kilon painoluokassa. Teron suoritus oli historiallinen, sillä tämä oli ensimmäinen suomalaiskulta mustavöisissä näissä kisoissa.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli ranskalainen Francois Moleslas, jonka Pyylampi päihitti reilusti 7–0. Toisessa matsissa amerikkalainen Gottrell King Jr. oli astetta tiukampi vastustaja, mutta tamperelainen onnistui etenemään jatkoon pistein 2–0. Semifinaalissa Pyylampi otti mittaa brasilialaisesta Stéfano Corrêasta, joka oli sarjan ennakkosuosikkeja. Tero käänsi tiukan ja tasaisen taistelun itselleen viime minuutilla lopputuloksella 2–0.

– Finaalissa oli vastassa brasilialainen Sadayoshi Kurimori, jonka voitin tuomarien päätöksellä pisteiden ollessa tasan. Se oli sikäli niin selvä tuomarien päätös kuin vain voi olla, olin lähellä lopettaa miehen kuristuksella ja rannelukolla, mutta aika loppui kesken, kertoi Pyylampi.

– Kultaa puski neljän ottelun jälkeen, ja olen kyllä otteisiini tyytyväinen. Pää piti turnauksen alusta loppuun, enkä tehnyt oikeastaan yhtään selviä virheitä.

TJJK:n Juhana Nyyssönen otteli purppuravöisten yli 35-vuotiaiden divisioonassa, alle 64-kiloisissa ja toi kotiin pronssia. Juhana kaatoi englantilaisen Daniel Wortesin pisteillä, mutta hävisi semifinaalissa tiukasti 0–2 portugalilaiselle André Cabeçasille, joka eteni lopulta painoluokan voittoon.

Nokian Kamppailu-Urheilijoiden Aki Lehto nappasi puolestaan pronssimitalin yli 45-vuotiaiden sinivöisten sarjassa ja hänen tyttärensä Sara Lehto saavutti pronssia nuorten 2002-syntyneiden sarjassa.

TJJK:lta kilpailivat lisäksi Jani Sutelainen, Mikko Eerolainen ja Veli-Matti Tuominen purppuravöisten sarjassa. Jani ja Mikko voittivat kuristuksella avauskierroksen vastustajansa, mutta hävisivät pisteillä seuraavalla kierroksella. Veli-Matin urakka päättyi tällä kertaa avauskierroksen pistetappioon.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut