Moron urheilullista: Saintsin junnut jyräsivät Huskiesin matkalla finaaliin

Tampere Saintsin U17-poikien Miro Palmu ja muut pyhimykset painelivat I-divisioonan finaaliin murskaamalla Pyynikin välierässä Hämeenlinna Huskiesin numeroin 58–12.

29.9.2017 10:50

Jenkkifutis

Sunnuntaina 24.9. kirjoitettiin jälleen uusi ja menestyksekäs luku Tampere Saintsin juniorityön saavutuksissa. Yllättäen Hämeenlinnasta Saintsin kotikentälle siirtyneessä ottelussa pyhimysjoukkue jyräsi leveällä rintamalla yli melko pienellä rosterilla välierään lähteneen Huskiesin ja varmisti samalla tärkeän kotiedun 7.10. pelattavaan U17-nuorten I-divisioonan finaaliin.

Pyynikin ottelun lähtökohdat tekivät Saintsista haastajan, sillä runkosarjassa tamperelaiset hävisivät keskinäisen kohtaamisen kotonaan 18–48, Huskiesin sijoittuessa runkosarjan toiseksi Saintsin yläpuolelle. Tampere Saintsin nuoret eivät olleet pystyneet voittamaan Hämeenlinna Huskiesia kahtena viime kautena.

Ottelun ensimmäinen neljännes oli melko tasaista työskentelyä kummaltakin joukkueelta. Pallo vaihtoi omistajaa useaan otteeseen ja helpot virheet sävyttivät molempien joukkueiden otteita.

Tamperelaisten hyökkäyksen linja avasi tehokkaasti isoja aukkoja keskushyökkääjille ja kun niistä päästiin tekemään isoja pelejä, joutui Hämeenlinna laittamaan lisää pelaajia boksiin, joka vuorostaan avasi pyhimysten heittopelille lisää tilaa. Niin kuin jenkkifutiksessa sanotaan, pelit ratkaistaan linjassa, ja tässä ottelussa se piti erinomaisen tarkasti paikkansa.

Kun Huskies vuorostaan ei onnistunut linjoissa, hyökkäys muuttui yksiulotteiseksi Saintsin dominoinniksi. Kun edes heitot eivät tavoittaneet vastaanottajia tai pallot pudotettiin, niin aseita tamperelaisia vastaan ei yksinkertaisesti enää löytynyt.

Numerot pysyivät melko tasaisina vielä ensimmäisen neljänneksen päätyttyä pyhimysten johtaessa 22–6, mutta toisella neljänneksellä kentällä oli vain yksi joukkue. Saints teki 28 vastaamatonta pistettä putkeen ja puoliajalle päästiin tamperelaisten 50–6-johdossa. Peli oli ratkennut.

Toinen puoliaika oli molemmille enää lähinnä muodollisuus ja pyhimykset alkoivat harjoitella jo uusia kuvioita finaalia silmälläpitäen. Kun kumpikin joukkue pääsi vielä kertaalleen vierailemaan toistensa maalialueelle, vei Saints välierän pistein 58–12.

Saintsin päävalmentaja Toni Uusitalo oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin ja tietenkin vakuuttavaan voittoon:

– Peli meni odotusten mukaan. Meillä oli kaksi viikkoa edellisestä ottelusta, joten olimme ehtineet palautumaan hyvin ja valmistautumaan Huskiesia vastaan. Meillä oli videomateriaalia vastustajasta ja ehdimme tutustumaan siihen huolella. Tunsimme myös osan Huskiesin pelaajista, joten tiesimme miten vastustaja pelaa ja ketä kentällä välttää.

Päävalmentaja Uusitalo halusi aukaista myös hieman suurempaa kuvaa kauden ajalta:

– Kauden alussa ollut suuri loukkaantumisten määrä oli vähällä sotkea playoff-kuviot, mutta saimme taisteltua itsemme mukaan jatkopeleihin ja nyt viimein olemme saaneet miehet pois sairastuvalta.

– Tämä välierä oli ensimmäinen kerta, kun pääsimme pelaamaan omalla pelikirjallamme hyökkäyksessä. Ottelussa oli viimein jokaisella pelipaikalla oikeat pelaajat. Lisäksi saimme toisella puolikkaalla, ottelun jo ratkettua, varamiehitykselle suuren määrän downeja, ja pääsimme kokeilemaan hieman uusia ideoita seuraavaa vastustajaa, Hyvinkää Falconsia varten.

Loistavan hyökkäyksen ohella Saintsin puolustus teki millintarkkaa työtä sulkien heitto- ja juoksulinjat. Puolustuksen koordinaattori Jussi Taipalmaalla oli hymy herkässä ottelun jälkeen:

– Kentällä ei tullut juurikaan yllätyksiä ja pystyttiin toteuttamaan alkuperäistä pelisuunnitelmaa. Taklaaminen oli pääosin varmaa ja isot heittopelit saatiin pelattua pois. Vastaavasti, kun hyökkäys tuotti pisteitä hyvään tahtiin, saatiin turhat suorituspaineet pois puolustuksen niskasta.

– Toisella puoliajalla siirryttiin kierrättämään pelaajia puolustuksen pelipaikoilla. Näin vältyttiin loukkaantumisilta ja saatiin arvokasta pelikokemusta nuoremmille pelaajille. Kokonaisuudessaan peli meni kuten suunniteltiin ja suorittaminen oli hyvällä tasolla sekä hyökkäyksessä, puolustuksessa, että erikoisjoukkueissa.

Lauantaina 7.10. kello 16 alkaen nuoret pyhimykset kohtaavat kotijoukkueena Pyynikin urheilukentällä Hyvinkää Falconsin, joka yllättäen pudotti runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen suursuosikin Vaasa Vikingsin.

Näin sarjan mestaruuden ratkaisevat kolmanneksi ja neljänneksi runkosarjassa sijoittuneet joukkueet. Se jos mikä osoittaa, että jenkkifutiksessakin pätee useasti lainattu lause: "voita oikeat ottelut".

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut