Yön NHL: Winnipeg kaatoi Detroitin, Rantanen möyhensi Minnesotan – Rikkooko Laine Crosbyn teiniennätyksen?

Coloradon Mikko Rantanen teki 1+3-tehot Minnesotaa vastaan

John Woods
Yön NHL: Winnipeg kaatoi Detroitin, Rantanen möyhensi Minnesotan – Rikkooko Laine Crosbyn teiniennätyksen?

Detroit Red Wingsin 188-senttinen laituri Andreas Athanasiou sai tuntea Patrik Laineen kokoylivoiman, kun joukkueet kohtasivat perjantain ja lauantain välisenä yönä.

STT, Aapo LaaksoWinnipeg

Winnipegin Patrik Laine loisti jääkiekon NHL:ssä Detroitia vastaan pelatun ottelun kirkkaimpana tähtenä taituroidessaan joukkueelleen kaksi maalia.

2+0-tehot täräyttänyt Laine iski ensimmäisen maalin ottelun ensimmäisessä ja toisen ottelun toisessa erässä. Laine toi avauserässä pelin 1–1:een nopealla rannelaukauksella Tyler Myersin syötöstä. Toisessa erässä Laine vei joukkueensa 4–2-johtoon.

Winnipeg kaatoi Detroitin 4–3.

Laine on matkalla kohti jälleen uutta ennätystä. Hän on tällä hetkellä tehnyt NHL:ssä 69 maalia ja on kuuden maalin päässä viime vuosikymmenen teinitähden Sidney Crosbyn saldosta teini-ikäisenä tehdyissä NHL-maaleissa.

Crosbyn ja Laineen lisäksi listan seitsemän kärkeen mahtuu vain 1970 ja 1980-luvuilla NHL-debyyttinsä tehneitä pelaajia. Tuolloin maaleja mätettiin huomattavasti nykypäivää enemmän, joten Crosbyn ennätyksen rikkomista voidaan pitää merkittävänä saavutuksena.

Aikaa ennätyksen rikkomiseen Laineella on huhtikuun 19. päivään asti, jolloin teinitähti täyttää 20 vuotta.

Rantanen liekeissä Minnesotan murskajaisissa

Coloradon rökittäessä Minnesotaa Coloradon Mikko Rantanen kirjautti komeat tehot 1+3. Hän oli syöttämässä joukkueensa kolmea ensimmäistä maalia ja viimeisteli itse yhden maalin ottelun toisessa erässä. Minnesota kaatui murskaluvuin 7–1.

Minnesotan ainokaisen maalin laukoi Mikko Koivu Mikael Granlundin ja Zach Parisen syötöistä.

New Jerseyn Sami Vatanen syötti yhden maalin Carolinaa vastaan. Carolina vei pelin 3–1. Las Vegasin Erik Haula sai niin ikään yhden syöttöpisteen ottelussa Ottawaa vastaan. Ottelu ratkesi jatkoajalla Ottawalle 5–4.

Kaikkiaan kierroksella pelattiin yhdeksän ottelua.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio