Hiihto

Ylen toimittaja nappasi hurjan kuvan Tour de Skin myrskystä – vaara oli todellinen

PHILIPP GUELLAND
Ylen toimittaja nappasi hurjan kuvan Tour de Skin myrskystä – vaara oli todellinen

Oberstdorfissa ei päästy keskiviikkona kisaamaan sprinttejä loppuun saakka. Päivä oli koettelemus katsojille ja valokuvaajillekin.

Pekka AaltoAamulehti, STT

Ylen toimittaja Laura Arffman latasi twitteriin melkoisen kuvan Tour de Skiltä, jossa riehui keskiviikkona myrsky. Suuri kuusi on kaatunut hiihtoladulle Oberstdorfissa, jossa päivän sprintit peruttiin.

Torstaina "Oberissa" on tarkoitus kisata naisten 10 ja miesten 15 kilometrin vapaan tyylin yhteislähdöt, mutta saattaa olla, että niiden sijaan kisataankin sprintti.

Sääennuste lupaa erittäin lämpimän ja hankalan kelin jatkuvan.

Naiset ehtivät hiihtää aika-ajon, mutta miehiä ei enää päästetty ladulle. Naisten aika-ajon loppuvaiheessa sade hieman hellitti, mutta vettä alkoi piiskata pian uudelleen rajusti ja ukkonen jyrähti.

Suomalaishiihtäjistä kokenein Aino-Kaisa Saarinen mietti pitkään, kun häneltä kysyttiin, onko hän ikinä hiihtänyt koskaan aiemmin yhtä rajuissa oloissa.

– Ehkä Vancouverin kolmellakympillä oli vieläkin pahempi, Saarinen sanoi.

Krista Pärmäkoskella oli lähtöpaikalla jopa vaaratilanne. Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan Pärmäkosken takaa lensi suuri "kuula", mutta onneksi se ei osunut hiihtäjään.

– En itse huomannut tilannetta, kun se meni minun takaani, Pärmäkoski kertoi.

Jylhän kuulaksi nimeämä kappale oli sininen, ilmalla täytetty mainoskuutio, joka oli mitoiltaan noin kolme kertaa kolme metriä. Se pyöri stadionalueen läpi ja paiskautui Saksan huoltorekkaa päin.

– Sade ei ollut tänään se ongelma, vaan tuuli. Kisojen peruminen oli hyvä päätös, Jylhä sanoi.

Radan reunoilla mainosaidat eivät meinanneet pysyä paikoillaan, myyntiteltat kaatuilivat ja liput repeilivät tangoissaan.

Jylhän mukaan huomenna käytettäväksi aiotulle ladulle kaatui myös puita, ja suomalaishiihtäjistä Kusti Kittilä oli lähellä puiden rytistessä maahan.

Jylhä kertoi, että kaikki suomalaishiihtäjät hiihtävät kiertueella vielä huomennakin.

PHILIPP GUELLAND
Urheilijat valmistautuivat hurjaan leikkiin, mutta vain naisten aika-ajo päästiin lopulta hiihtämään. Senkin tulokset mitätöitiin.

Urheilijat valmistautuivat hurjaan leikkiin, mutta vain naisten aika-ajo päästiin lopulta hiihtämään. Senkin tulokset mitätöitiin.

Hiihtäjä Alex Harveyn päivittämä video:


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio