Voittaako Ilveksen vai Tapparan hevonen? Joukkueiden nimiin ostetaan omat ravurit

Raviväki ja jääkiekkoliiga löysivät yhteisen sävelen uudessa raviliigassa. Joukkueiden nimissä olevien varsojen osuuksia voi ostaa sadan euron hinnalla.

Mika Kanerva
Voittaako Ilveksen vai Tapparan hevonen? Joukkueiden nimiin ostetaan omat ravurit

Mika Forssilla on sormet pystyssä Ilveksen raviliigan hevosen puolesta ja Joni-Petteri Irri peukuttaa Tapparaa.

Esa MaaranenAamulehti

Tapparan ja Ilveksen liigajoukkueet tekevät uuden aluevaltauksen vuoden kuluttua kesällä. Ilves haastaa liigamestaruutta jahtaavan Tapparan myös Teivon raviradalla, kun seurojen varsat ottavat mittaa toisistaan raviliigassa. Ilveksen hevosta ohjastaa Mika Forss. Tapparan ajopuvun pukee päälleen Joni-Petteri Irri. - Olen ollut pienestä pitäen Ilveksen kannattaja ja olen täysillä mukana. Tällä kaudella en ehtinyt Hakametsään, mutta viime kaudella kävin katsomassa pari peliä. Tämä on mielenkiintoinen haaste raviurheilulle ja jääkiekkoilulle, Forss sanoo.

Yli 300 voittoa viime kaudella ajaneella Forssilla oli kiireinen ilta Teivon tiistairaveissa. Hän ohjasti kahdeksassa lähdössä, yhdessä koelähdössä ja Nuoret radalle -startissa.

- Hevosen nimeä ja sukupuolta en osaa kertoa vielä, koska ne hankitaan syksyn huutokaupasta, Forss jatkoi.

Uudessa raviliigassa on mukana yksitoista ravirataa ja 12 liigajoukkuetta. Vain KalPa, Lukko ja Ässät jäivät liigasta pois. Teivon raviliigassa ovat mukana Tampereen molemmat joukkueet.

- Tapparaa vastaan on mukava ajaa Teivossa. Nyt faneilla riittää jännitettävää kesälläkin, Forss toteaa ja heittää haasteen Joni-Petteri Irrille.

- Tappara on viime kauden mestarijoukkue. Sen puolesta on kiva taistella raviradalla. Pakko on kuitenkin olla rehellinen. Meidän perheestä puolet on Tapparan ja toinen puoli Ilveksen kannattajia. Sisko ja isä liputtavat mestareiden puolesta, Irri tunnusti avoimesti.

Varsat ostetaan huutokaupasta Ypäjältä

Tapparan ja Ilveksen hevoset hankitaan 15. syyskuuta Ypäjän varsahuutokaupasta. Raviradoille ne pääsevät ensi vuoden kesällä.

- Hienoa, että Tampereen kummatkin joukkueet lähtivät projektiin mukaan. Minä käyn hallissa kymmenestä viiteentoista kertaa kaudessa. Valitettavasti pelit menevät monta kertaa ravien kanssa päällekkäin, lisäsi Irri, joka haki valmennus- ja ohjastajaoppia Timo Nurmoksen tallilta Ruotsista. Suomeen hän palasi noin vuosi sitten.

Irrin perhe valmentaa Tapparan hevosta ja kimppaa vetää Jouni Lindman. Ilveksen hevosen taustalla ovat Marjo Kivimaa ja Mika Forss. Kimpanvetäjänä toimii puolestaan Satu Laakso.

Osuus maksaa satasen

Raviliigojen alueelliset joukkueet koostuvat 1 000 osuuden hevoskimpoista. Yksi osuus maksaa 100 euroa. Projekti kestää kolme ja puoli vuotta, eikä omistajille tule muita kuluja.

- Kiinnostus liigaa kohtaan on ollut hyvä ja uskon, että osuudet tekevät kauppansa. Raviradat vastaavat osuuksien myymisestä. Myynti käynnistyy toukokuussa. Tampereella sen hoitaa Teivon rata.

– Hippos ja jääkiekkoliiga vastaavat valtakunnallisesta viestinnästä, seurat viestivät alueellisesti. Hevoset brändätään liigajoukkueille ja ne juoksevat seurojen väreissä, kertoo Hippoksen kehityspäällikkö Suvi Louhelainen. Raviliiga päättyy vuoden 2020 lopussa. Hevosten saavuttamista palkintosummista ja niiden myyntihinnoista luovutetaan 50 prosenttia liigajoukkueiden valitsemiin kohteisiin, kuten esimerkiksi seurojen juniorityöhön. Omistajille palautetaan toinen puoli ja he voivat päättää, miten rahat käytetään.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet