Viikset yhä kovaa valuuttaa mäkisirkuksessa – tällaisia pensseleitä tähtihyppääjät tuulettavat ilmalennoilla: "Super Mario"

LISI NIESNER
Viikset yhä kovaa valuuttaa mäkisirkuksessa – tällaisia pensseleitä tähtihyppääjät tuulettavat ilmalennoilla: "Super Mario"

Richard Freitag on elämänsä kunnossa ja kamppailee mäkiviikon kokonaiskisan voitosta.

Pekka AaltoAamulehti

Saksalainen mäkimies Richard Freitag herättää huomiota paitsi hypyillään, myös viiksillään. Freitagin nenän alla on tuuheahko karvoitus, joka hänen piti ajaa pois jo aikoja sitten. Hypyt ovat kulkeneet niin hyvin, että kenties hän on taikauskoinen.

–Viikset oli tarkoitettu vain Movemberia varten. Olen saanut niistä paljon kommentteja ja minua verrataan (videopelihahmoihin) Super Marioon ja Luigiin, Freitag tuumaa Bildin haastattelussa.

Saksalaisilla hän tuo mieleen takavuosien mäkisankarin Jens Weissflogin, jonka kanssa Matti Nykäsellä oli lukuisia tuimia taistoja. Weissflog on kolminkertainen olympiavoittaja ja nelinkertainen mäkiviikon valtias.

Freitag, 26, hakee nyt ensimmäistä mäkiviikon kokonaiskisan voittoaan. Hän on viikolla toisena Kamil Stochin jälkeen ennen torstain osakilpailua Innsbruckissa.

Marraskuussa Rukalla Freitag poseerasi Stochin maanmiehen Adam Malyszin vieressä. Saksalaishyppääjä ikuisti viiksivallujen kohtaamisen twitteriin.

Powered by Flockler

Malysz piti vuosikaudet viiksekkäiden hyppääjien mainetta yllä huipputasolla. Nykypolvella "pensselien" kunniaa puolustaa Freitagin lisäksi norjalainen Robert Johansson, jonka viikset lähentelevät taideteosta. Johansson kulkee Norjassa lempinimellä "Nansen", koska hän muistuttaa viiksineen naparetkeilijä Fridtjof Nansenia (1861–1930).

–Olin vähän yllättänyt lempinimestä, mutta onhan meissä jotain samaa, Johansson on heittänyt.

DANIEL KOPATSCH
Robert Johansson kuuluu Norjan väkivahvaan mäkikaartiin. Hän on kiertueella sijalla 12.

Robert Johansson kuuluu Norjan väkivahvaan mäkikaartiin. Hän on kiertueella sijalla 12.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio