Vesa LaaksoAamulehti

Jalkapallon MM-kisoja isännöivä Venäjä on valtavien menestyspaineiden keskellä, kun isäntämaa kohtaa torstaina avausottelussa Saudi-Arabian.

Lähtökohdat ovat kaukana ideaalista, sillä Stanislav Tshertshesovin valmentama joukkue on Fifa-rankingissa vasta 70. sijalla. Siis Suomenkin takana ja kolme pykälää heikompi kuin avausvastustaja Saudi-Arabia.

Venäjän joukkue astelee Luzhnikin stadionille 80 000 kannattajan eteen epävarmoissa asetelmissa, sillä voitottomien otteluiden putki on kasvanut jo kahdeksan kuukauden ja seitsemän pelin mittaiseksi, joista neljä on tappioita.

Lisäpaineita tuo eittämättä se, että Venäjän valtiovalta presidentti Vladimir Putinin johdolla on panostanut kisajärjestelyihin huimat 13 miljardia ja vaatii kotijoukkueelta sen mukaisia tuloksia.

Kenraaliharjoituksessa Moskovassa joukkue jäi 1-1 tasapeliin, ja Putin vaatikin joukkuetta kokoamaan itsensä H-hetkelle.

–Mitä joukkueeseen tulee, niin minun täytyy muistuttaa faktasta, että joukkueemme ei ole valitettavasti saavuttanut tuloksia viime aikoina, Putin ärähti AFP:n mukaan.

–Mutta me kaikki odotamme paljon – fanit ja venäläisen jalkapallon ystävät. Odotuksissa on, että joukkue pelaa kunniallisesti, näyttää modernia jalkapalloa ja taistelee loppuun asti.

Venäjän MM-joukkueen viimeisenä lukkona toimii maalivahti Igor Akinfejev, joka kapteenin ominaisuudessa vaatii joukkuekavereiltaan parempia suorituksia.

–Tämän joukkueen täytyy olla valmis pelaamaan, Akinfejev korosti Venäjän kärsittyä aiemmin 0-1-tappion Itävallalle saamatta yritystäkään kohti vastustajan maalia.

–Jos emme ole, tulos ei tästä parane.

Historiatilastot eivät lupaa tämänkertaisille kisaisännille hyvää, sillä Venäjänä maa ei ole koskaan selviytynyt pudotuspelivaiheeseen asti. MM-historiassa kotijoukkue on jäänyt vain kertaalleen alkulohkoon, kun 2010 Etelä-Afrikka ei selviytynyt jatkoon.

Venäjällä vastaavaa tulosta ei katsottaisi hyvällä.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Kyllä nämä kisat olisi pitänyt järjestää jossain muualla kuin Venäjällä, heillä kun ei ole puhtaat jauhot pussissa !

  • Nimetön

    Armoa ei, Siperiaan…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio