Uusi aika-ajo systeemi ei tehnyt vaikutusta – Hamilton dominoi rataa

JOE CASTRO / EPA
Uusi aika-ajo systeemi ei tehnyt vaikutusta – Hamilton dominoi rataa

Lewis Hamilton oli Mercedeksellään täysin pitelemätön Australiassa.

STT, Aamulehti

Lewis Hamilton starttaa paalupaikalta formula 1 -kauden avauskilpailuun huomenna Australiassa. Hamilton kaasutteli ykköseksi kauden ensimmäisissä aika-ajoissa ja osoitti Mercedeksen olevan edelleen aika-ajovauhdissa selvästi nopein auto.

Kimi Räikkönen oli neljäs, Valtteri Bottas puolestaan epäonnistui hieman ja jäi vasta 11. ruutuun.

Hamilton päihitti tallitoverinsa Nico Rosbergin 0,36 sekunnilla. Kolmosruutu meni Ferrarin Sebastian Vettelille, joka jäi Hamiltonista yli 0,8 sekuntia. Räikkösellä kertyi eroa Hamiltoniin lähes 1,2 sekuntia.

Molemmat Ferrari-kuskit jättivät aika-ajon kesken jo muutamaa minuuttia ennen loppua ja päättivät säästää renkaita huomiseen kisaan. Tallissa katsottiin, että Mercedeksen aika-ajovauhtiin ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia.

- Minun täytyy todella nostaa hattua tälle tallille siitä, mitä he ovat tehneet, nostaneet jälleen kerran rimaa, Hamilton sanoi lehdistötilaisuudessa.

- Nautin todella ajamisesta. Aika-ajoissa oli joitakin seksikkäitä kierroksia, ajaminen vain soljui enkä tehnyt virheitä.

Paalupaikka oli Hamiltonille jo uran 50:s.

- Olemme ottaneet askelen eteenpäin. Etenkin huomenna meidän pitäisi olla selvästi lähempänä. Odotimmekin heidän olevan vahvoja aika-ajoissa, Vettel sanoi.

Bottaksen aika-ajo päättyi kakkososioon, jossa hän joutui uuden pudotusjärjestelmän uhriksi. Tallitoveri Felipe Massa selviytyi päätösosioon ja oli kuudes.

Viides ruutu meni Toro Rosson Max Verstappenille.

Uusi aika-ajosysteemi ei tehnyt vaikutusta

Aika-ajon päätösosiosta tuli melkoinen antikliimaksi, kun radalla ei nähty viimeisten minuuttien aikana lainkaan autoja.

Aika-ajouudistus toimii näin:

16 minuutin pituisessa ykkösosassa kaikki autot ajavat seitsemän minuuttia, jonka jälkeen hitain vedetään radalta. Sen jälkeen hitain pudotetaan aina 90 sekunnin välein, kunnes jäljellä on 16 autoa. Osion lopuksi ajavat vielä lentävän kierroksen kaikki ne autot, jotka ehtivät aloittaa sen ennen ajan loppumista. Sen jälkeen hitain pudotetaan pois, jäljellä on 15 autoa.

Toinen osa kestää 15 minuuttia ja karsinta aloitetaan kuuden minuutin jälkeen samalla tavalla kuin ykkösosassa. Kun jäljellä on yhdeksän autoa, ajetaan lentävä kierros ja hitain putoaa. Jäljellä kahdeksan.

Kolmas osa kestää 14 minuuttia ja karsinta alkaa viiden minuutin jälkeen. Kun jäljellä on enää kaksi autoa, ne ratkaisevat lentävällä kierroksella paalupaikan, jos ovat ehtineet ylittää lähtölinjan ennen ajan loppumista.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    ”Hamilton dominoi rataa”

    Häh? Mielestäni Hamilton dominoi aika-ajoja.
    Sitä rataa dominoi joku muu.

  • Nimetön

    Uusi aika-ajo systeemi on täysin fiasko. Suurin osa ajajista lopetti yrittämisen jo paljon ennen aikarajan sulkeutumista. Kierroksia radalla tehtiin vain noin puolet siitä mitä viime vuonna nähtiin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio