Jääkiekko

Tuukka Rask kertoo, miksi lähti mukaan Ilveksen osaomistajaksi – Muistuttaa myös lajin kehityksestä

NHL-maalivahti Tuukka Rask lähti mukaan Ilves-Hockeyn osaomistajaksi talvella, kun yhtiön omistuspohja meni uusiksi.

Eric Canha
Tuukka Rask kertoo, miksi lähti mukaan Ilveksen osaomistajaksi – Muistuttaa myös lajin kehityksestä

Tuukka Rask on pelannut koko NHL-uransa Bostonissa. Ensi kausi on hänelle jo yhdestoista Bostonissa.

Mikko GyntherAamulehti

NHL:n tähtimaalivahti Tuukka Rask kertoo Ilveksen sivuilla julkaistulla videolla, että päätös lähteä Ilves-Hockeyn osaomistajaksi oli helppo.

Rask sanoo, että Ilves-Hockeyn nykyinen toimitusjohtaja Risto Jalo houkutteli hänet mukaan. Jalo toimi samassa tehtävässä vuosituhannen alussa, kun Rask siirtyi Ilvekseen nuorena pelaajana.

–Hän soitti ja kertoi suunnitelman. Mukaan oli lähdössä paljon Ilves-henkisiä ihmisiä, niin ei tarvinnut kauheasti miettiä, Rask sanoo videolla.

Rask tuli Ilveksen junioreihin kaudella 2003–2004. Hän debytoi liigassa jo seuraavalla kaudella. Rask lähti Ilveksestä Bostonin NHL-organisaatioon kauden 2006–2007 jälkeen.

–Ilves antoi minulle sen mahdollisuuden pelata jääkiekkoa ja aloitin ammattilaisurani täällä, joten päätös oli helppo. Kiva olla tekemässä uutta Ilvestä.

Kymmenen päivän reissu Kiinaan

Rask, 30, kertoo olevansa mielissään, että Ilveksessä on paljon nuoria pelaajia.

–Täytyy muistaa, että jääkiekko on mennyt pelinä aika paljon nuorempaan suuntaan niin NHL:ssä kuin täälläkin. Hyvä, että luotetaan omiin kasvatteihin ja koitetaan mennä sitä kautta eteenpäin, hän mainitsee.

Rask lähtee Bostoniin keskiviikkona. Kesän aikana hän kävi muun muassa joukkuekavereiden kanssa Pekingissä ja Shanghaissa opettamassa nuorille kiinalaisille jääkiekkoa.

–Kymmenen päivää siellä vierähti. Oli kiva nähdä sitäkin kulttuuria. Kovasti yrittävät viedä siellä lätkää eteenpäin, kun siellä on olympialaiset viiden vuoden kuluttua, Rask sanoo.

Talviolympialaiset 2022 pidetään Pekingissä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio