Liiga

Tuukka Mäntylä ja Juho Rautanen Tapparaan – toimitusjohtaja lupaa hyökkääjäuutisia ensi viikolla

Timo Marttila
Tuukka Mäntylä ja Juho Rautanen Tapparaan – toimitusjohtaja lupaa hyökkääjäuutisia ensi viikolla

Puolustaja Tuukka Mäntylä palaa Tapparan riveihin.

Tapani SaloAamulehti

Puolustaja Tuukka Mäntylä, 36, palaa maailman kiertueeltaan takaisin kasvattajaseuransa Tapparan riveihin.

Mäntylän sopimus on kaksivuotinen. Hän pelasi viimeksi Tapparassa keväällä 2016.

Kauden 2016–17 Mäntylä kiekkoili KHL:n Kunlun Red Starissa ja päättyneen kauden Ruotsin liigan Malmössä.

Tappara teki myös kolmevuotisen sopimuksen puolustaja Juho Rautasen kanssa sekä tryout-sopimuksen hyökkääjä Matias Lehtosen kanssa. Rautanen, 20, pelasi kahdella viime kaudella 47 KHL-peliä narripuserossa. Lehtonen, 22, puolestaan pelasi Mestiksen TuTossa tehopistein 19+26=45.

–Mäntylä halusi palata kotiin – ja tiedämme takuuvarmasti, millaisen pelaajan saamme. Rautanen on kehityskelpoinen kaveri. Hän on pärjännyt hyvin pelaamissaan KHL-otteluissa, Leinonen luonnehtii puolustajahankintoja.

Matias Lehtonen, 22, on tällä kaudella Tapparassa pelanneen puolustajan Mikko Lehtosen nuorempi veli.

Tapparalla on sopimus peräti yhdeksän laatuluokan puolustajan kanssa. St Louis Bluesin varaama Niko Mikkola (tällä hetkellä MM-joukkueessa) ja Mikko Lehtonen saattavat kuitenkin saada sopimuksen rapakon taakse.

–Varmaan Lehtosellakin on kysyntää, vaikkei hänellä ole NHL-varausta. Hän pelasi kuitenkin hyvän kauden ja oli mukana olympiakisoissa, Leinonen aprikoi.

Leinonen arveli vielä liigagaalassa viime viikolla Tapparan julkaisevan pelaajauutisia loppukuusta. Tiedotuspolitiikkaan tuli kuitenkin muutos: pakkihankintoja julkaistiin jo nyt.

–Ensi viikolla on varmaan sitten hyökkääjäuutisten aika, Leinonen lupaa.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Vähän jännittää että kuka siellä finaalissa ens vuonna tulee vastaan. Kärpillä kärki-porukka vaihtuu, Traktori perinteisesti hyytyy, Tepsin eläkeläiset ei jaksa, Ilves sössii perinteisesti hommansa… Ehkä Hifk…

  • Nimetön

    Mitään romahdusta ei ole havaittavissa, Tappara on finaalissa myös ensikaudella. Näkee sitten riittääkö ihan kultaan saakka.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio