Tuore golfin major-voittaja kilpaili viisi vuotta sitten myös Suomessa – Nukkui yöt välillä autossa

Brooks Koepka lähti luomaan ammattilaisuraa Euroopan haastajakiertueella. Golf ei ole amerikkalaisen ensisijainen intohimo. Hän kutsuu lajia jopa tylsäksi.

KAMIL KRZACZYNSKI
Tuore golfin major-voittaja kilpaili viisi vuotta sitten myös Suomessa – Nukkui yöt välillä autossa

Brooks Koepka poseerasi Yhdysvaltain avointen mestaruuspokaalin kanssa kuvaajille.

Mikko GyntherAamulehti

Golfin tuorein major-voittaja Brooks Koepka nousi huipulle amerikkalaispelaajalle harvinaista reittiä. Sunnuntaina Yhdysvaltain avoimet voittanut Koepka lähti luomaan uraa Euroopan haastajakiertueella viisi vuotta sitten.

Tuolloin hänet nähtiin myös Suomessa. Koepka, 27, osallistui elokuussa 2012 Hyvinkään Kytäjällä järjestettyyn Euroopan haastajakiertueen osakilpailuun. Hän pelasi siellä uransa neljännen ammattilaiskilpailun ja sijoittui jaetulle viidennelle tilalle.

–Kenttä on erinomainen ja vaatii varsinkin tuulella tarkkaa peliä, Koepka sanoi tuolloin STT:n mukaan.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Koepka kierteli tuolloin kilpailuja muun muassa Kazakstanissa ja Keniassa. Yöt hän nukkui välillä jopa autossa.

–Haastajakiertueella pelaaminen oli todella siistiä. Sain kiertää maailmaa 22-vuotiaana ja pelata, Koepka sanoi voitettuaan Yhdysvaltain avoimet.

–Siellä pelaaminen kasvatti minua.

ERIK S. LESSER
Brooks Koepka löi Erin Hillsin kentällä päätöspäivänä kolme peräkkäistä birdietä ja karkasi voittoon.

Brooks Koepka löi Erin Hillsin kentällä päätöspäivänä kolme peräkkäistä birdietä ja karkasi voittoon.

Vuoden 2012 päätteeksi Koepka oli maailmanlistalla sijalla 436. Seuraavana vuonna hän harppasi listalla jo 86:nneksi.

Nousu jatkui ja vuoden 2015 päätteeksi amerikkalainen oli maailmanlistalla jo 16:s. Suuret voitot kuitenkin karttoivat. Ennen sunnuntaista tähtihetkeä hän oli voittanut kerran Yhdysvaltain PGA-kiertueella samoin kuin Euroopan kiertueella.

–Tuntui, että olen alisuorittanut. Minulla oli olo, että minun pitäisi voittaa enemmän. En sietänyt faktaa, että olin voittanut vain kerran, Koepka totesi.

Lähipiiri korosti Koepkalle malttia ja sitä, että hän ei suhtautuisi niin pakkomielteisesti voittamiseen. Ystävänsä ja huippugolfarin Dustin Johnsonin neuvojen avulla Koepka alkoi keskittyä fysiikkaan. Hän uurasti viimeiset puoli vuotta kuntosalilla, jotta olisi fyysisesti valmiimpi.

–Dustin itse asiassa soitti minulle eilen illalla (lauantaina) ja sanoi, että pysy kärsivällisenä ja jatka samalla tavalla, niin voitat tämän, Koepka sanoi.

–Se oli pitkä puhelu meidän mittarilla, ainakin kaksi minuuttia.

ERIK S. LESSER
Nyt se on minun! Suuret voitot olivat karttaneet Brooks Koepkaa, mutta nyt tuli jättipotti.

Nyt se on minun! Suuret voitot olivat karttaneet Brooks Koepkaa, mutta nyt tuli jättipotti.

"Golf on tylsää"

Golf ei ole Koepkan ainoa intohimo. Jos nyt golf on intohimo hänelle lainkaan. Koepka tulee baseball-taustaisesta perheestä.

–Jos voisin valita uudelleen, pelaisin baseballia, ilman muuta, hän sanoi Golf Digestelle vuoden 2015 lopulla.

–En ole kovin suuri golfnörtti. Golf on aika tylsää, siinä ei tapahdu paljoa. Baseball on minulla verissäni.

Baseball ei kuitenkaan valikoitunut tuoreen major-voittajan lajiksi.

–En koskaan onnistunut lyömään kunnaria lapsena. Se sai minun hulluksi. Tavallaan toivon, että olisin jatkanut lajin parissa, Koepka totesi tuolloin.

Brooks Koepka

Syntynyt: 3. toukokuuta 1990.

Ura: Siirtyi ammattilaiseksi 2012. Nousi Yhdysvaltain avointen voittonsa ansiosta maailmanlistalla 12 sijaa kymmenenneksi.

Voitot ammattilaisena:

2012: Challenge de Catalunya (Euroopan haastajakiertue)

2013: Montecchia Golf Open (Euroopan haastajakiertue), Fred Olesen Challenge de Espana (Euroopan haastajakiertue), Scottish Hyndro Challenge (Euroopan haastajakiertue)

2014: Turkish Airlines Open (Euroopan kiertue)

2015: Waste Management Phoenix Open (PGA-kiertue)

2016: Dunlop Phoenix (Japanin kiertue)

2017: US. Open


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Olen seurannut muutaman vuoden Koepkan kehitystä ja odotellut hänen läpimurtoaan. Nyt se sitten tapahtui eikä ollut minulle kovin suuri yllätys 😉 .

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio