Kolumnit

Tuomarifarssi vain sivujuonne – jos tämä ongelmakohta saadaan tukittua, Nuoret Leijonat voi taistella MM-kullasta

Tuomarifarssi vain sivujuonne – jos tämä ongelmakohta saadaan tukittua, Nuoret Leijonat voi taistella MM-kullasta

Kommentti: Ukko-Pekka Luukkonen ei vakuuttanut Suomen maalilla, kun joukkue hävisi Kanadalle 2–4. Valmennusjohto joutuu pohtimaan ankarasti, miten peluuttaa nimetöntä vahtikolmikkoa.

Pekka AaltoAamulehti

Suomen heikoin lenkki oli arvattavissa jo ennen nuorten MM-jääkiekon alkua. Tarvitsi vain käydä kokoonpano läpi.

Maalivahtikolmikolla Ukko-Pekka Luukkonen, Lassi Lehtinen ja Niilo Halonen on 64 minuuttia miesten liigakiekkoa vyöllään tällä kaudella. Minuutit kellotti Lehtinen yhdessä Rauman Lukon ottelussa.

Nuorten Leijonien MM-avaus oli erikoisin perustein hyväksytyn Kanadan avausmaalin ja alkuminuuttien haparoinnin jälkeen kohtuullisen vakaata menoa sillä erotuksella, että Luukkonen ei tuntunut missään vaiheessa olevan sinut tilanteen kanssa. Vasta aivan päätöshetkillä häneltä nähtiin pari itsevarmaa koppia.

Onneksi häntä ei lauottu aivan seulaksi, mistä pitivät huolta lähinnä tolpat.

Silti valmennus joutuu nyt puntaroimaan, mistä voittava maalivahti Tanska-kamppailuun. Vuosi sitten vastaava peli jäi voittamatta ja katastrofi alkoi nostaa päätään.

Maalivahtipeliin liittyy paljon vääräksi todistettuja kliseitä, joista yksi esimerkki nähtiin kaksi vuotta sitten Suomen kotikisoissa.

Nuoret Leijonat eteni päätyyn asti ilman kuumaa maalivahtia. Ykköstorjujaksi kaavailtu Veini Vehviläinen oli umpijäässä, eikä Kaapo Kähkönenkään loistanut, mutta kultaa tuli.

Kaksikko miehittää muuten tällä hetkellä Liigan torjuntatilaston kahta kärkipaikkaa.

Nyt Suomella on kasassa lähes yhtä lahjakas porukka kuin Helsingissä. Kenenkään ei tarvitse seisoa päällään maalinsuulla, mutta parantaa pitää ja mielellään riittävästi.

Jännä nähdä, kuka saa luottamuksen torstaina kello 19.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

  • pena

    Jos Suomi voittaa mm kultaa niin tammerkoskessa vaituu virtaus

  • Maukka

    Noilla Ukko-Pekan otteilla Veini poljettiin maanrakoon ja hyllytettiin pari vuotta sitten,onneksi nuori mies on päässyt sen yli vaikka aika kauan meni.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio