Jalkapallo

Tuomari keskeytti Hakan ja KTP:n ottelun Valkeakoskella rasistisen huutelun vuoksi

Tuomari keskeytti ottelun kymmeneksi minuutiksi ja ilmoitti, että huutelun on loputtava, jos peli halutaan nähdä loppuun. Paikalla oleva urheilutoimittaja Jari Perkiö ei ole koskaan nähnyt vastaavaa tilannetta.

Satumaari Ventelä
Tuomari keskeytti Hakan ja KTP:n ottelun Valkeakoskella rasistisen huutelun vuoksi

Tuomari Mohammad Al-Emara keskeytti FC Hakan ja FC KTP:n Ykkösen ottelun rasistisen huutelun takia.

Kaisa Uusitalo, Jari PerkiöAamulehti

Miesten Ykkösen ottelu Haka–KTP keskeytettiin rasistisen huutelun vuoksi lauantaina Valkeakoskella.

Paikalla oleva urheilutoimittaja Jari Perkiö kertoo, että Tehtaan kentällä pelatun ottelun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu reilut 15 minuuttia, kun ulkomaalaistaustainen tuomari Mohammad Al-Emara huomautti valmentajille, että yleisöstä kuuluu rasistista huutelua.

Perkiö kertoo, että parin minuutin kuluttua huutelu toistui, jolloin Al-Emara keskeytti ottelun ja marssitti joukkueet koppiin kymmeneksi minuutiksi. Tämän jälkeen katsomossa kuulutettiin, että jos huutelu ei lopu, peliä ei pelata loppuun lainkaan. Keskeytyksen aikana järjestäjät poistivat katsomosta rasistisia kommentteja huudelleen miehen.

Perkiön mukaan tapaus on erittäin poikkeuksellinen eikä hän ole kohdannut vastaavaa koskaan aiemmin.

Kymmenen minuutin keskeytyksen jälkeen ottelu pääsi jatkumaan normaalisti.

JutunS kuvitus muutettu klo 16.17


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Ei haukku haavaa tee.............

    Tuomaristo yliampui tapahtumaan , se on yleinen näkemys paikalla olevilta.

  • sivistystä

    Ehdottoman hyvä että tuohon rikosluontoiseen – rikolliseen – rasismiin tuomari puuttui. Tämän tapaisesta toiminnasta on tehtävä pakottava tuomariohje että sama tapa leviää kaikkialle muuallekin Suomeen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio