Liiga

Toteutuiko Ilves-fanien paha painajainen? Tähtihyökkääjä jätti kaukalon – "En sano mitään"

Mika Kanerva
Toteutuiko Ilves-fanien paha painajainen? Tähtihyökkääjä jätti kaukalon – "En sano mitään"

Karri Kivi sai mietittävää keskiviikon 2–3-tappiosta.

Lauri LehtinenAamulehti

Keskiviikon Ilves–SaiPa-pelin kolmannen erän viimeinen kymppi oli Ilves-faneille tuskaista katsottavaa.

Ensin kahden maalin takaa-ajoasemasta rinnalle noussut SaiPa siirtyi johtoon ajassa 50.47. Ilveksen vaihtovirhe avasi raon puolustaja Kalle Maalahdelle, joka syötti tarkasti SaiPa-laituri David Goodwinille, joka täydensi kahden syöttöpisteen iltansa 3–2-voittomaalilla. Kaunis ujutus Antti Lehtosen jalkojen välistä.

–Kaivoimme verta nenästämme. Vaihtovirhe loppuun kruunasi kaiken, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi harmitteli pelin jälkeen.

Vain paria minuuttia myöhemmin Ilveksen tähtihyökkääjä Sami Sandell joutui jättämään kentän. Hän päätti viimeisen vaihtonsa, kun ottelua oli jäljellä hieman alle kahdeksan minuuttia. Sandell poistui pian vaihtonsa jälkeen pukukoppiin, eikä palannut kaukaloon.

Sandellin viimeisestä vaihdosta ei ollut löydettävissä tilannetta, jossa hän olisi loukannut itseään pahemmin. Ilveksen varakapteenin kaksi viime kautta ovat katkenneet polvivaivoihin, jotka ovat riivanneet Sandellia läpi tämän uran.

Kivi ei ottelun jälkeen kommentoinut hyökkääjänsä tilannetta.

–En sano mitään. En tiedä pelaako perjantaina.

Oliko kyseessä varotoimenpide vai sattuiko jotain?

–En minä tiedä, Kivi väisti.

Mikäli Sandell olisi loukkaantunut, tämä olisi kova isku kolme ensimmäistä liigapeliään hävinneelle Ilvekselle. Sandell on osoittanut kauden alussa olevansa erittäin tasokas pelimies ja tärkeä pelaaja joukkueelleen myös johtajuuden puolesta.

Alun hurmos kääntyi nopeasti

Ilves aloitti SaiPa-ottelun hienosti. Ensimmäinen vartti mentiin täysin yhtä päätä ja Mikael Kurosen ja Eemeli Suomen maalien lisäksi osumia olisi voinut tulla useampikin ylimääräistä.

Laiva kuitenkin kääntyi toisessa erässä. Ilves oli huolimaton ja samalla SaiPa heräsi peliin. Toinen erä toi jo tasoituksen.

–Olin ihan luottavainen matsista. Pääsimme käymään läpi viikonlopun juttuja ja alku oli hyvä, Kivi tuumi.

–Isoin juttu on, että ajatuksemme karkaa noin voimakkaasti. Imemällä imimme vastustajan mukaan. Miten sen ajatuksen sitten pysäyttää? Tässä meillä on eniten tekemistä.

Ilves on hävinnyt tällä kaudella toiset erät nyt 1–9.

–Olemme tulleet hyvin peleihin, mutta kaikki on kulminoitunut toisissa erissä. Virhettä toisen perään.

Kun Kiveltä kysyttiin, haluaako hän puolustajavahvistuksia joukkueeseen, luotsi puolusti omiaan.

–Olen luottavainen, että kun näimme harkkapelit, että nämä jätkät pystyvät nousemaan tästä. Olin tyytyväinen viiteen kuudesta harkkapelistä. Yksi ihminen ei muuta mitään. Tässä on muuta tekemistä.

Ilves hankki pelikohtaisella sopimuksella Taneli Siikaluoman Kärpistä puolustuspäähän. 17.41 minuuttia pelanneen Siikaluoman hankinta tuli aiheelliseksi, kun Jere Pulli putosi riveistä.

–Poika tuli kivasti mukaan. Toivottavasti hän auttaa meitä, Kivi arvioi.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Hilves

    Tähtihyökkääjä? Kaveri on kolmekymppisenä pelannut saman verran pelejä kuin 20-vuotiaat huiput. Eikä ole käynyt missään muualla kuin Liigassa, jos olisi tähti, niin ei pelaisi koko uraansa suomessa. Toki, ipa on niin surkea että tämmöinen kaveri voi sielläkin olla tähti, siis ipalaisten mielestä, tuskin kenenkään muun.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio